Statusinformatie van een op de FRITZ!Box aangesloten printer niet beschikbaar

De statusinformatie zoals het inkt- of papierniveau van een printer die via een USB-kabel op de FRITZ!Box is aangesloten en geconfigureerd als netwerkprinter, kan niet worden opgehaald door computers in het thuisnetwerk.

Statusinformatie is bij USB-netwerkprinters niet beschikbaar

Om de statusinformatie door te geven is onderlinge communicatie (bidirectionele verbinding) tussen de USB-printer en de computer vereist. De printerserver van de FRITZ!Box biedt echter geen ondersteuning voor bidirectionele verbindingen. Daarom is de statusinformatie van een printer niet beschikbaar als deze met een USB-kabel is aangesloten op de FRITZ!Box en is geconfigureerd als netwerkprinter.

De statusinformatie kan alleen worden opgehaald als je de printer met een netwerkkabel of via Wi-Fi met de FRITZ!Box verbindt.