FRITZ!Box meldt "Username already used"

Het is niet mogelijk om vermeldingen van IP-telefoons, bijvoorbeeld FRITZ!App Fon, te verwijderen uit de lijst met telefoonapparaten. Als er wordt geprobeerd een vermelding te verwijderen wordt de volgende foutmelding weergegeven:

"Er is een fout opgetreden. Foutbeschrijving: Username already used. Voer uw gegevens opnieuw in. Als de fout wederom optreedt, neem dan contact op met de AVM-support."

Oorzaak

• De telefonie-instellingen van de FRITZ!Box zijn inconsistent.

1 Back-up van de instellingen maken

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Back-up maken".
  4. Voer een wachtwoord in.

Opmerking:Bewaar het wachtwoord zorgvuldig! Het back-upbestand kan alleen worden gebruikt na invoer van het wachtwoord.

5. Klik op "Back-up maken" en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.
  6. Sla het bestand "FRITZ!Box[...].export" op de computer op.

2 Fabrieksinstellingen laden

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Fabrieksinstellingen".
  4. Klik op de knop "Fabrieksinstellingen laden".
  5. Tijdens het procedé knipperen alle leds één keer. Het laden van de fabrieksinstellingen is voltooid, zodra de WLAN-led blijft branden.

3 Instellingen herstellen

Nu kun je alle instellingen herstellen, behalve de instellingen voor telefonie. De telefoniefuncties moet je vervolgens handmatig configureren:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Herstellen".
  4. Klik op de knop "Bladeren..." of "Bestand kiezen".
  5. Selecteer het bestand "FRITZ.Box[...].export" met de instellingen die je wilt herstellen.
  6. Voer het wachtwoord in dat je hebt opgegeven bij het opslaan van het back-upbestand.
  7. Schakel de optie "Zelf kiezen welke instellingen moeten worden hersteld" in.
  8. Klik op de knop "Herstellen" en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je hierom wordt verzocht.
  9. Schakel de optie "Alle instellingen herstellen" in.
  10. Schakel de optie "Alle telefoonnummers telefonie-instellingen overschrijven" uit.
  11. Klik op "Toepassen".