FRITZ!Box voor internettoegang via Android-smartphone configureren (USB-tethering)

De FRITZ!Box kan niet alleen internetverbindingen tot stand brengen via een dongel voor mobiel internet, maar kan ook de bestaande mobiele internetverbinding van een Android-smartphone gebruiken (USB-tethering).

Zo kunnen alle apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk de internetverbinding van de Android-smartphone gebruiken voor toegang tot internet als je gewone internetverbinding is uitgevallen en je geen dongel voor mobiel internet hebt.

Voorwaarden/beperkingen

• De smartphone moet USB-tethering ondersteunen en op de smartphone moet Android 4.1 of nieuwer zijn geïnstalleerd. Met Apple iOS kan USB-tethering niet worden gebruikt.
  • Internettelefonie en alle andere functies waarvoor een openbaar IP-adres is vereist (bijvoorbeeld inkomende VPN-verbindingen), zijn afhankelijk van de mobielenetwerkprovider mogelijk niet of slechts beperkt beschikbaar.

1 Smartphone met FRITZ!Box verbinden

1. Gebruik een USB-kabel om de smartphone te verbinden met een USB-poort van de FRITZ!Box.

Belangrijk:Sommige smartphones hebben meer energie nodig dan de USB-poort van FRITZ!Box kan leveren. Als je smartphone niet wordt opgeladen als deze op de FRITZ!Box is aangesloten, verbind de smartphone dan zo nodig via een USB-hub met eigen voeding (actieve USB-hub).

2 Smartphone configureren

1. Open op je smartphone de instellingen.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Tik op "Hotspot en tethering".
  4. Schakel de optie "USB tethering" in.

De smartphone deelt nu de internetverbinding met het apparaat dat je hebt aangesloten met de USB-kabel.

Opmerking:Als je de USB-kabel loskoppelt of de optie "USB-tethering" uitschakelt, wordt USB-tethering beëindigd.

3 FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile network".
  3. Als de internetverbinding altijd via het mobiele netwerk tot stand moet worden gebracht, schakel dan de optie "Internet connection via mobile communications enabled" in.
    • Als de internetverbinding alleen via het mobiele netwerk tot stand moet worden gebracht als de internetverbinding uitvalt, schakel dan de optie "Expanded Failover Protection / Fallback Mode for Cable/WAN" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box brengt nu alle verbindingen met het internet tot stand via de verbonden smartphone. Als de FRITZ!Box de internetverbinding van de smartphone niet meer moet gebruiken, schakel dan de optie "Internet connection via mobile networks enabled" weer uit.

Opmerking:Als de smartphone met het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box is verbonden, schakel dan Wi-Fi uit in de smartphone, zodat de smartphone niet probeert om internetaanvragen door te sturen naar de FRITZ!Box.