FRITZ!Box voor internettoegang via Android-smartphone configureren (USB-tethering)

De FRITZ!Box kan niet alleen internetverbindingen tot stand brengen via een dongel voor mobiel internet, maar kan ook de bestaande mobiele internetverbinding van een Android-smartphone gebruiken (USB-tethering).

Zo kunnen alle apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk de internetverbinding van de Android-smartphone gebruiken voor toegang tot internet als je gewone internetverbinding is uitgevallen en je geen dongel voor mobiel internet hebt.

Voorwaarden / Beperkingen

• De smartphone moet USB-tethering ondersteunen en op de smartphone moet Android 4.1 of nieuwer zijn geïnstalleerd. Met Apple iOS kan USB-tethering niet worden gebruikt.
  • Internettelefonie en alle andere functies waarvoor een publiek IP-adres is vereist (bijvoorbeeld inkomende VPN-verbindingen), zijn afhankelijk van de mobielenetwerkprovider mogelijk niet of slechts beperkt beschikbaar.

1 Smartphone met FRITZ!Box verbinden

1. Gebruik een USB-kabel om de smartphone te verbinden met een USB-poort van de FRITZ!Box.

2 Smartphone configureren

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van de Androidsmartphone.
  2. Tik op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Hotspot en tethering".
  3. Schakel de optie "USB tethering" in.

De smartphone deelt nu de internetverbinding met het apparaat dat je hebt aangesloten met de USB-kabel.

Opmerking:Als je de USB-kabel loskoppelt of de optie "USB-tethering" uitschakelt, wordt USB-tethering beëindigd.

3 FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile network" ("Mobile Communications").
  3. Als de internetverbinding altijd via het mobiele netwerk tot stand moet worden gebracht, schakel dan de optie "Internet connection via smartphone or mobile broadband dongle by USB tethering enabled" ("Internet connection via smartphone or mobile communications dongle by USB tethering enabled") in.
    • Als de internetverbinding alleen via het mobiele netwerk tot stand moet worden gebracht als de kabelinternetverbinding uitvalt, schakel je de optie "Automatically enable the mobile connection when the cable Internet connection is disrupted" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box brengt nu alle verbindingen met het internet tot stand via de aangesloten smartphone. Als de FRITZ!Box de internetverbinding van de smartphone niet meer moet gebruiken, schakel dan de optie "Internet connection via smartphone or mobile network dongle by USB tethering enabled" weer uit.

Opmerking:Als de smartphone met het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box is verbonden, schakel dan Wi-Fi uit in de smartphone, zodat de smartphone niet probeert om internetaanvragen door te sturen naar de FRITZ!Box.