FRITZ!DECT-radiatorthermostaat verliest regelmatig verbinding met de FRITZ!Box

De DECT-verbinding tussen de FRITZ!DECT-radiatorthermostaat, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 302, en de FRITZ!Box wordt regelmatig verbroken. In de gebruikersinterface van de FRITZ!Box in het menu Smart Home" wordt de verbindingsstatus "Niet verbonden" aangegeven.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Firmware-updates van de radiatorthermostaat uitvoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Thuisnetwerk".
  2. Klik in het menu "Thuisnetwerk" op "Mesh".
  3. Klik bij het apparaat in kwestie op "Update uitvoeren".

2 Batterijen controleren

1. Gebruik geen oplaadbare batterijen (accu's) in de radiatorthermostaat. Oplaadbare batterijen hebben meestal een hogere inwendige weerstand en een hogere zelfontlading dan gewone batterijen en leveren vaak minder spanning. Dit kan de werking van de radiatorthermostaat beïnvloeden en de bedrijfstijd verkorten.
  2. Gebruik geen zink-koolstofbatterijen. Vanwege hun constructie zijn die niet geschikt voor gebruik in een radiatorthermostaat.
  3. Gebruik batterijen van uitstekende kwaliteit! Geschikte batterijen zijn Varta Industrial Pro AA, Varta Longlife Max Power AA, GP Super Alkaline LR6 of Duracell Industrial AA.
  4. Gebruik geen gebruikte en nieuwe batterijen door elkaar.
  5. Verwijder de batterijen en plaats ze vervolgens weer. Let op dat de batterijen stevig tussen de batterijveren zitten.
  6. Controleer het batterijniveau van de radiatorthermostaat in de gebruikersinterface van je FRITZ!Box in het menu "Smarthome". Als het batterijniveau onder 30% is, vervang dan bij wijze van test de batterijen door nieuwe.

3 Andere basisstations uitzetten

1. Zet bij wijze van test andere basisstations in de buurt van de FRITZ!Box uit.
  2. Als het probleem nu niet meer optreedt, zet het andere basisstation dan uit of plaats het basisstation op grotere afstand van de FRITZ!Box.

4 "DECT-vermogen verminderen" ("DECT-vermogen verkleinen") uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Zendvermogen" de optie "DECT-vermogen verminderen" ("DECT-vermogen verkleinen") uit.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

5 USB 3.0-apparaten van FRITZ!Box loskoppelen

1. Koppel bij wijze van test alle USB 3.0-apparaten los van de USB-poorten van de FRITZ!Box.
  2. Als het probleem nu niet meer optreedt, veroorzaakt een USB-apparaat interferentie op de draadloze verbinding. Verhelp de interferentie die wordt veroorzaakt door het USB-apparaat.