Androidapparaat in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Je kunt een Androidsmartphone of -tablet gemakkelijk verbinden met het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box. Het Androidapparaat heeft dan toegang tot internet en kan multimediabestanden zoals foto's, video en muziek afspelen.

Opmerking:Hoe je de verbinding met de FRITZ!Box configureert in een Androidapparaat, leggen we hier uit aan de hand van Android 10.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik in de sectie "LAN-Settings" op "Additional Settings"om alle instellingen weer te geven.
  5. Klik op de knop "IPv4 Settings".
  6. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waaruit de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Androidapparaat met FRITZ!Box verbinden

Opmerking:De Wi-Fi-verbinding kun je heel gemakkelijk tot stand brengen met met FRITZ!App WLAN, bijvoorbeeld met de QR-code.

1. Klik op het startscherm van het Android-apparaat op "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Tik op "Wifi".
  4. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het pictogram "aan / uit".
  5. Tik op de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box. Als het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box niet wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit in de handleiding Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box wordt niet gevonden.

Opmerking:De netwerknaam en de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box kun je desgewenst opzoeken zoals wordt beschreven in de handleiding Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box configureren.

6. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbinden".

3 Androidapparaat gebruiken met FRITZ!Box

Vanaf internet toegang tot de FRITZ!Box

Als je onderweg vanaf internet op een veilige manier je FRITZ!Box wilt benaderen:

1. Configureer MyFRITZ! App.

VPN-verbinding met FRITZ!Box configureren

Als je via de internetverbinding van je Androidapparaat een veilig versleutelde netwerkverbinding (VPN, Virtual Private Network) met je FRITZ!Box en apparaten in het thuisnetwerk tot stand wilt brengen:

Opmerking:Als er een VPN-verbinding actief is, worden alle internetquery's gerouteerd via de FRITZ!Box. Daardoor heb je met je Androidapparaat afluister- en fraudebestendige toegang tot alle internetservices, bijvoorbeeld e-mail en online banking, zelfs als je bent verbonden met publieke Wi-Fi-hotspots.