Maximaal aantal inkomende oproepblokkeringen en doorschakelingen

In de FRITZ!Box kun je instellingen configureren om inkomende oproepen te blokkeren van ongewenste bellers. Bovendien kun je afhankelijk van het telefoonnummer van de beller, oproepen doorschakelen naar een bepaald doelnummer. Je kunt echter maximaal 32 oproepregels configureren op basis van het telefoonnummer van de beller (caller ID). Tot deze regels behoren:

• Oproepblokkeringen voor inkomende oproepen
  • Doorschakelingen voor "Calls by a person in the telephone book"
  • Doorschakelingen voor "Calls from the telephone number"

Als je meer dan 32 van deze oproepregels nodig hebt, kun je het aantal van de oproepblokkeringen verminderen:

• Alle telefoonnummers die je wilt blokkeren sla je op in een telefoonboek en vervolgens wijs je een oproepblokkering toe aan dit telefoonboek. Deze oproepregel telt als één regel; het maakt niet uit hoeveel telefoonnummers worden opgeslagen in dit telefoonboek.
  • Je kunt hele nummerreeksen blokkeren.

Voorbeeld:
Je hebt 12 oproepblokkeringen geconfigureerd voor inkomende oproepen en 10 doorschakelingen voor personen in het telefoonboek. Je kunt dan nog 10 doorschakelingen configureren voor oproepen van bepaalde telefoonnummers.
Als je de 12 telefoonnummers voor inkomende oproepen opslaat in een telefoonboek en vervolgens een oproepblokkering toewijst aan dit telefoonboek, kun je niet 20, maar 31 doorschakelingen configureren.