Mobieltelefoonnummer in FRITZ!Box configureren

Als de FRITZ!Box is geconfigureerd voor internettoegang via het mobielenetwerk, kun je ook het mobieletelefoonnummer van de gebruikte simkaart in de FRITZ!Box invoeren en dit toewijzen aan je telefoons.

Voorwaarden/beperkingen

• Met het mobiele tarief moet mobieletelefonie inclusief VoLTE (Voice over LTE) mogelijk zijn.
  • In Duitsland kunnen via mobieletelefoonnummers geen alarmnummers (bijvoorbeeld 112) worden gebeld.

Opmerking:In Duitsland gebruiken de mobiele providers voor het kiezen van alarmnummers nog het 2G-netwerk (GSM), dat de FRITZ!Box niet ondersteunt.

• Doorschakelen kan niet worden geconfigureerd voor mobieletelefoonnummers.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Locatiegegevens invoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik op het tabblad "Instellingen voor de aansluiting" ("Aansluitingsinstellingen").
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst onder "Locatiegegevens" je land. Als je land er niet tussen staat, selecteer dan "Ander land".
  5. Voer bij "Landnummer" ("Landcode") in het eerste veld de voorloopnullen in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Netnummer" in het eerste veld de voorloopnul in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Land- en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.

2 Mobieltelefoonnummer configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik op de knop "Nieuw telefoonnummer".
  4. Schakel de optie "Mobieltelefoonnummer" in en klik op "Volgende".
  5. Voer je mobieletelefoonnummer in en volg de instructies van de wizard.

Nu wordt je mobieletelefoonnummer weergegeven onder "Telephony > Telephone Numbers" en kun je dit telefoonnummer toewijzen aan je telefoontoestellen. Als je het mobiele nummer na de configuratie alleen kunt gebruiken voor uitgaande oproepen, moet je de simkaart in de klantomgeving van je mobiele provider nog zo configureren dat het op inkomende oproepen reageert. Sommige mobiele providers schakelen de telefoniefunctie van de simkaart uit, als de simkaart in de FRITZ!Box wordt geplaatst.