YouTube blokkeren in het ouderlijk toezicht

Met de filter filter voor websites in het ouderlijk toezicht van de FRITZ!Box kun je ook de toegang tot Youtube blokkeren. Om de toegang ook te blokkeren voor smartphones en tablets, moet je alle adressen blokkeren die worden gebruikt door de YouTube-app. Ga hiervoor te werk zoals beschreven in deze handleiding.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 YouTube op de lijst met geblokkeerde websites zetten

Om de toegang tot YouTube te blokkeren, moet je alle adressen blokkeren die YouTube gebruikt:

Opmerking:Onderstaande adressen kunnen onder bepaalde omstandigheden wijzigen (stand: oktober 2018). Als je G Suite-administrator bent, vind je de huidige stand op Bepalen welke YouTube-content beschikbaar is voor G  Suite-gebruikers.

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Lists".
  4. Klik naast de vermelding "Blocked web sites" op de link "edit".
  5. Voer in het invoerveld de volgende internetadressen in (stand: oktober 2018) en druk na ieder adres op de spatiebalk of op enter:
    • youtube.com
    • youtube-nocookie.com
    • youtu.be
    • ytimg.com
    • ggpht.com
    • googleapis.com
    • googlevideo.com
  6. Klik op "OK" om de lijst op te slaan.

2 Filters voor websites inschakelen

Schakel de filter "Block websites" in voor het toegangsprofiel dat je hebt toegewezen aan de apparaten die geen toegang mogen hebben tot YouTube:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Access Profiles".
  4. Klik naast het toegangsprofiel in kwestie op de knop (Bewerken).
  5. Schakel de optie "Use of guest access blocked" in.
  6. Schakel de optie "Filter websites" in.
  7. Schakel de optie "Block websites" in.
  8. Klik op "OK" om het toegangsprofiel op te slaan.

YouTube is nu geblokkeerd in het ouderlijk toezicht. Start de FRITZ!Box opnieuw op, of schakel voor korte tijd het Wi-Fi-netwerk uit en vervolgens weer in, zodat de blokkade ook werkt voor apparaten die tijdens de configuratie toegang hebben tot YouTube.