Eigen wachtmuziek / begroeting in FRITZ!Box configureren

Als je een gesprek in de wacht zet, bijvoorbeeld bij een wisselgesprek, hoort de beller in de wachtstand de wachtmuziek of begroeting van de telefoonprovider. Als je provider dit toestaat, wordt deze wachtmuziek of begroeting vervangen door een begroeting van de FRITZ!Box. In plaats van de begroeting van de FRITZ!Box kun je de voorgeconfigureerde wachtmuziek van de FRITZ!Box inschakelen, of persoonlijke wachtmuziek of een persoonlijke begroeting configureren.

Voorwaarden/beperkingen

• Het audiobestand voor de persoonlijke wachtmuziek / begroeting mag niet langer zijn dan 8 seconden. Als het audiobestand langer is, worden alleen de eerste 8 seconden gebruikt.
  • Het audiobestand moet een van de volgende indelingen hebben:
    • MP3-indeling: vaste gegevenssnelheid, 128 kbit/s, 44,1 kHz, stereo
    • WAV-indeling: 8000 Hz, 16-bits, mono

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Persoonlijke wachtmuziek / begroeting configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Klik bij "Music on Hold" op de link "Change".
  5. Als je persoonlijke wachtmuziek of een persoonlijke begroeting wilt gebruiken, schakel dan de optie "Own music" in en selecteer het gewenste audiobestand.
    • Als je de wachtmuziek van de FRITZ!Box wilt gebruiken, schakel dan de optie "Music" in.
    • Als je de begroeting van de FRITZ!Box wilt gebruiken, schakel dan de optie "Announcement" in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Externe wachtstand uitschakelen

Als je gesprekspartner nu niet de wachtmuziek van de FRITZ!Box kan horen, speelt je telefoonprovider via het netwerk zelf wachtmuziek af. Je kunt het gebruik van je eigen wachtmuziek afdwingen door te FRITZ!Box zo te configureren dat gesprekken altijd in de FRITZ!Box in de wacht worden gezet:

1. Toets op de telefoon #960*8* in en druk op de beltoets (hoorn van de haak nemen).

Opmerking:Als je de standaardinstelling van de FRITZ!Box opnieuw wilt inschakelen, toets dan #960*9* in.

2. Hang na ca. 3 seconden weer op.

De wachtstand in de FRITZ!Box heeft negatieve uitwerkingen, je hoort bijvoorbeeld in de wachtstand ook je wachtmuziek, en in sommige gevallen mislukt het aankloppen. Als je dit vervelend vindt, kan alleen de telefoonprovider een oplossing bieden. De provider moet er dan van afzien de wachtmuziek automatisch af te spelen.