USB-opslagmedium wordt niet gevonden door de FRITZ!Box

De FRITZ!Box kan een USB-opslagmedium niet vinden. Nadat het USB-opslagmedium is aangesloten op de FRITZ!Box, wordt het helemaal niet weergegeven in de gebruikersinterface onder "Home network > USB / Storage", of het wordt weergegeven als onbekend ("unknown") apparaat.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box opnieuw opstarten

Start de FRITZ!Box opnieuw op terwijl het USB-opslagmedium nog is aangesloten:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Opnieuw opstarten" ("Herstart").
  4. Klik op de knop "Opnieuw opstarten".

2 Lijst met gebeurtenissen van de FRITZ!Box controleren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst de optie "USB devices".
  4. Controleer of een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven:
    • "The USB storage medium [...] could not be mounted."
    • "The USB storage medium [...] could not be mounted. It does not contain a supported file system."
    • "The USB storage medium [...] could not be mounted. The file system is not supported or the device has an invalid partition table."
  5. Wanneer een van deze meldingen wordt weergegeven, voer dan de maatregelen uit van de handleiding USB-opslagmedium kan door FRITZ!Box niet of slechts gedeeltelijk worden geïntegreerd.

3 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

4 USB 2.0-modus configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je een USB 3.0-apparaat gebruikt:

Opmerking:Sommige USB 3.0-apparaten (bijvoorbeeld My Passport-harde schijven van Western Digital) initialiseren zichzelf niet correct als USB 3.0-apparaat. De FRITZ!Box kan deze apparaten daarom niet goed integreren.

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB / Storage".
  3. Klik op het tabblad "USB Settings".
  4. Schakel de optie "Green Mode USB 2.0" in voor de USB-poort.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

5 Controleren of opslagmedium goed werkt

1. Sluit het USB-opslagmedium bij wijze van test aan op een USB-poort van je computer.
  2. Als de computer het USB-opslagmedium ook niet kan vinden, is het USB-opslagmedium of de USB-kabel defect. Neem in dit geval contact op met de fabrikant.

6 USB-opslagmedium rechtstreeks aansluiten op de FRITZ!Box

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je het het USB-opslagmedium hebt verbonden met de FRITZ!Box via een USB-hub:

1. Sluit het USB-opslagmedium bij wijze van test rechtstreeks (d.w.z. zonder USB-hub) aan op de FRITZ!Box.
  2. Als het USB-opslagmedium nu wel wordt gevonden, is de USB-hub defect of de hub ondersteunt het aangesloten USB-opslagmedium niet.

Opmerking:Conform de USB 3.0-specificatie levert de FRITZ!Box USB-apparaten in totaal maximaal 900 mA. Verbind apparaten die meer stroom nodig hebben via een USB-hub met eigen voeding (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.