Firewall voor FRITZ!VPN configureren

Met het programma FRITZ!VPN kun je een beveiligde VPN-verbinding (Virtual Private Network) via internet tot stand brengen met je FRITZ!Box en zo alle apparaten en diensten in het thuisnetwerk van je FRITZ!Box benaderen.

Als de computer met FRITZ!VPN wordt beveiligd door een firewall op de computer of upstream router, moet je in de firewall mogelijk de poorten openen en IP-protocollen inschakelen die noodzakelijk zijn voor FRITZ!VPN, voordat je een VPN-verbinding tot stand kunt brengen.

1 Firewall configureren

In alle FRITZ!Boxen zijn de noodzakelijke instellingen voor FRITZ!VPN standaard ingeschakeld en hoeven niet handmatig worden geconfigureerd. Controleer of de extra firewalls van computer of een upstream router ook zijn geconfigureerd voor FRITZ!VPN:

1. Stel de firewall zo in dat deze inkomende en uitgaande verbindingen voor de volgende poorten en IP-protocollen toestaat:
    • UDP-Port 53 (DNS)
    • UDP-Port 500 (ISAKMP)
    • UDP-Port 4500 (NAT-Traversal)
    • ESP ("Encapsulated Security Payload", IP-protocolnummer 50)

Opmerking:Het inschakelen van het ESP-protocol wordt vaak "IPsec Passthrough" genoemd. Informatie over de configuratie vind je in de handleiding of krijg je rechtstreeks van de fabrikant van de firewall of router.