Knowledge Base-artikel #1040

"Existing connection over Wi-Fi" ("existing connection over wireless LAN") in FRITZ!Box configureren

De FRITZ!Box kan via Wi-Fi met een draadloze router (bijvoorbeeld van de buren) worden verbonden, zodat alle apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk de internetverbinding van deze router kunnen gebruiken.

In dit geval werkt de FRITZ!Box zelf als een router en heeft een eigen netwerk met een eigen netwerkadresbereik. Je kunt het Wi-Fi-netwerk van de draadloze router gebruiken of je kunt ook het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box gebruiken met afzonderlijke beveiligingsinstellingen.

Voorwaarden/beperkingen

• De draadloze router moet de 2,4 GHz-frequentieband en de WPA-versleuteling gebruiken.
  • De FRITZ!Box moet een ander IP-netwerk gebruiken dan de draadloze router.

Opmerking:Als de IP-instellingen van de FRITZ!Box zich nog in de fabrieksinstellingen bevinden, worden de IP-instellingen automatisch aangepast tijdens het configureren van de toegang via Wi-Fi (IP-netwerk: 192.168.188.0, subnetmasker: 255.255.255.0).

• Apparaten die zijn verbonden met de draadloze router, hebben geen toegang tot apparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box.
  • Wi-Fi-verbindingen met de FRITZ!Box zijn in de 2,4 GHz-frequentieband alleen mogelijk als de FRITZ!Box is verbonden met de draadloze router.
  • De Wi-Fi-gasttoegang is niet meer beschikbaar en Wi-Fi-verbindingen kunnen niet meer per WPS (druk op de knop) worden geconfigureerd.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Bedrijfsmodus configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Internet service provider" de optie "existing connection over wireless LAN".
  4. Selecteer in de sectie "Wireless LAN devices" aan de hand van de naam (SSID) het Wi-Fi-netwerk waarmee je de FRITZ!Box wilt verbinden. Als het Wi-Fi-netwerk niet wordt weergegeven, klik dan eerst op de knop "Refresh List".
  5. Voer in het invoerveld "Network key" het wachtwoord in dat in de draadloze router voor het Wi-Fi-netwerk is geconfigureerd.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu via Wi-Fi met de draadloze router verbonden en alle apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk kunnen de internetverbinding van de router gebruiken.

2 Telefonie configureren

Als je telefoons wilt aansluiten op de FRITZ!Box en hiermee vervolgens wilt bellen via de internetverbinding van de andere router of via het vaste net:

1. Configureer de FRITZ!Box om te bellen via de andere router.