Knowledge Base-artikel #154

USB-printer drukt niet af wanneer deze wordt gebruikt met USB Remote Connection

Een aan de FRITZ!Box aangesloten USB-printer die via FRITZ!Box remote connection met de computer is verbonden, reageert niet op printopdrachten.

1 Printerpoort in Windows 7 inschakelen

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Apparaten en printers".
  2. Klik met de rechtermuisknop op de printer die is verbonden met de FRITZ!Box en selecteer "Eigenschappen van printer" in het contextmenu.
  3. Klik op het tabblad "Poorten".
  4. Schakel de optie "USB00[x] Virtuele printerpoort voor USB" in. Als op de computer geen extra printer is geïnstalleerd, is de naam van deze poort "USB001 Virtuele printerpoort voor USB".
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Firewall configureren

Een firewall op de computer met FRITZ!Box USB Remote Connection kan de communicatie tussen het programma en de FRITZ!Box verstoren:

1. Of: Configureer in de firewall een uitzondering voor het programma FRITZ!Box USB Remote Connection.
    • Of: Stel de configuratie van de firewall zodanig in dat inkomende en uitgaande TCP- en UDP-verbindingen van poort 2066 op de FRITZ!Box naar elke poort op de computer worden toegestaan.

Opmerking:Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van de firewall; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.