Instellingen naar een nieuwe FRITZ!Box overzetten

Einfach und bequem die FRITZ!Box wechseln! | Frag FRITZ!

De wizard waarmee je eenvoudig kunt stappen op een andere FRITZ!Box, zet alle instellingen van je oude FRITZ!Box over naar je nieuwe. Ook je andere FRITZ!-apparaten en de FRITZ!Apps die je gebruikt kunnen met behulp van de wizard worden gebruikt op je nieuwe FRITZ!Box, zonder dat je ze opnieuw moet aanmelden of opnieuw moet instellen.

Tijdens het overstappen op de nieuwe FRITZ!Box controleert de wizard of er voor je nieuwe FRITZ!Box een update voor FRITZ!OS beschikbaar is en installeert zo nodig de update. Nadat de nieuwe FRITZ!Box is geconfigureerd, laadt de wizard de fabrieksinstellingen van de oude FRITZ!Box.

Opmerking:Als het niet mogelijk is de wizard te gebruiken of als je alleen bepaalde instellingen wilt overzetten, kun je de instellingen van de oude FRITZ!Box opslaan in een back-upbestand en afzonderlijke instellingen in de nieuwe FRITZ!Box herstellen.

Voorwaarden/beperkingen

• Op de oude FRITZ!Box is FRITZ!OS 7.56 of nieuwer geïnstalleerd.
  • Voor de nieuwe FRITZ!Box is FRITZ!OS 7.56 of nieuwe beschikbaar.
  • De wizard moet in het thuisnetwerk van de FRITZ!Box worden uitgevoerd.
  • De wizard is niet beschikbaar als de FRITZ!Box wordt gebruikt als Mesh Repeater of in de IP-clientmodus staat. Mesh Repeaters nemen automatisch de instellingen over van de Mesh Master.
  • Oude FRITZ!DECT-apparaten (bijvoorbeeld FRITZ!DECT 300, FRITZ!Fon MT-F) en DECT-apparaten van andere fabrikanten (bijvoorbeeld draadloze telefoons) worden niet automatisch aangemeld bij de nieuwe FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de nieuwe FRITZ!Box laden

De nieuwe FRITZ!Box moet zich in de fabrieksinstellingen bevinden, zodat de wizard de instellingen kan overzetten. Als je in de nieuwe FRITZ!Box al instellingen hebt geconfigureerd, laad dan de fabrieksinstellingen van de nieuwe FRITZ!Box:

1. Laad de fabrieksinstellingen van de FRITZ!Box.

2 Instellingen overzetten

Instellingen van de ene FRITZ!Box overzetten naar de andere FRITZ!Box
  1. Klik linksonder in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box van waaruit je wilt overstappen op "Wizards".
  2. Klik in het menu "Wizards" op "Instellingen overzetten naar een nieuwe FRITZ!Box".
  3. Volg de instructies van de wizard.
  4. Zodra de wizard is voltooid, verwijder je de netwerkkabels, USB-apparaten en telefoons uit de oude FRITZ!Box en sluit je ze aan op de nieuwe FRITZ!Box.
  5. Zet DECT- en en HAN FUN-apparaten van andere fabrikanten nu in de aanmeldmodus. Normaliter melden deze apparaten zich dan zelfstandig aan bij de nieuwe FRITZ!Box.
  6. Verbind nu de apparaten die de wizard nog niet automatisch heeft overgezet met de nieuwe FRITZ!Box.