Korte onderbrekingen van de internetverbinding

De internetverbinding van de FRITZ!Box wordt af en toe verbroken en kort daarna automatisch opnieuw tot stand gebracht. Dit heeft geen invloed op de internetverbinding van computers, smartphones en andere apparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box. In de Event Log van de FRITZ!Box wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "Internet connection established successfully. IP address [...]
    Internet connection cleared.
    Internet connection established successfully. IP address [...]
    Internet connection cleared."
  • "Internet connection established successfully. IP address [...]
    PPPoE error: Timeout.
    Timeout during PPP negotiation. [...]
    Internet connection cleared."

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Internetverbinding permanent in stand houden

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Toegangsgegevens".
  3. Klik op "Verbindingsinstellingen wijzigen".
  4. Schakel de optie "Permanent behouden (aanbevolen voor tarieven met onbeperkt internet)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met het internet.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

2 Verbinding verbroken door internetprovider

De internetverbinding is verbroken door de centrale van je internetprovider. De centrale verbreekt de internetverbinding op PPP-niveau zonder aanwijsbare reden of onderbreekt de uitwisseling van "PPP LC Echos" om de internetverbinding te controleren ("LCP-Monitoring"). Dit is geen fout van de FRITZ!Box.

Mogelijk is de centrale tijdelijk overbelast. Als het probleem zich blijft voordoen, neem je contact op met je internetprovider.