Mediabestanden kunnen niet worden afgespeeld

Televisies, blu-rayspelers of andere afspeelapparaten of -programma's die compatibel zijn met UPnP, kunnen geen afzonderlijke foto's, video's of muziekbestanden van de FRITZ!Box Mediaserver afspelen. Als je probeert om deze bestanden af te spelen, geeft het apparaat mogelijk de foutmelding "onbekende bestandsindeling" of "bestandsindeling wordt niet ondersteund" weer.

1 MKV-videobestanden voor Samsung-apparaat aanpassen

Apparaten van Samsung kunnen videobestanden in de containerindeling Matroska ("MKV") niet van de FRITZ!Box Mediaserver afspelen en niet van sommige andere UPnP AV-servers. Dit is geen fout van de FRITZ!Box.

Pas de MKV-videobestanden aan voor weergave met het Samsung-apparaat:

1. Wijzig de bestandsextensie van de videobestanden van ".mkv" naar ".avi". Informatie over de werkwijze krijg je van de fabrikant van het besturingssysteem.

2 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

3 Afspeelapparaat of -programma bijwerken

1. Installeer de nieuwste firmware voor het afspeelapparaat of installeer de meest recente softwareversie van het programma dat je gebruikt. Informatie over het bijwerken krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

4 Andere mediaservers testen

De Mediaserver van de FRITZ!Box verstuurt multimedia-inhoud volgens de UPnP AV-standaard (Universal Plug and Play Audio/Video). Om een bestand af te kunnen spelen, moet een afspeelapparaat of -programma zowel de UPnP AV-standaard als het bestandstype (bijvoorbeeld audio- of videocodec, containerindeling) ondersteunen.

Niet elk apparaat of programma kan alle bestanden afspelen. Test daarom of je de betreffende bestanden kunt afspelen als deze via Windows Media Player of een andere mediaserver beschikbaar worden gemaakt:

1. Configureer een andere mediaserver (bijvoorbeeld Kodi, Plex, Windows Media Player als mediaserver).
  2. Laat de betreffende bestanden indexeren en beschikbaar maken door de mediaserver.
  3. Controleer of het apparaat of programma de bestanden nu kan afspelen.
    • Als het nog steeds niet mogelijk is om de bestanden af te spelen, worden deze niet ondersteund door het afspeelapparaat of de software.