Knowledge Base-artikel #3554

FRITZ!Box voor gebruik op de aansluiting van Stipte configureren

De FRITZ!Box is optimaal voorbereid voor gebruik met Stipte. Je hoeft de FRITZ!Box alleen maar aan te sluiten op de internetaansluiting, in de FRITZ!Box Stipte als internetprovider te selecteren en telefonie te configureren. Vervolgens kan alle apparatuur in je thuisnetwerk onbeperkt gebruikmaken van de complete veelvoud aan FRITZ!Box-functies voor internet, telefonie en multimedia.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box aansluiten

1. Steek de DSL-kabel (Y-kabel) in de bus "DSL" van de FRITZ!Box.
  2. Steek een van de kortere kabeluiteinden in de DSL-wandcontactdoos, sluit het andere uiteinde niet aan (zie afb.). Als je de FRITZ!Box gebruikt op een bonded VDSL-aansluiting, steek dan ook het tweede kabeluiteinde in de bonded VDSL-wandcontactdoos (zie rechter afb.).

Afb.: FRITZ!Box aansluiten op IP-gebaseerde DSL-aansluiting (links) of bonded VDSL-aansluiting (rechts)

2 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wizards".
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In".
  3. Als de wizard voor de internettoegang niet automatisch start, klik je op "Wizards" en vervolgens op "Configure Internet Connection".

Afb.: FRITZ!Box-wizards openen

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Stipte/GlobalXS" of "Scarlet / Stipte" en schakel het juiste toegangstype in.
  5. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

De FRITZ!Box controleert nu of de internetverbinding tot stand kan worden gebracht. De configuratie is voltooid als de melding "The Internet connection check was successful" wordt weergegeven.

Belangrijk:Als de controle van de internetverbinding niet is geslaagd, dan is je internettoegang mogelijk nog niet geactiveerd. Neem in dit geval contact op met Stipte.

3 Telefonie in FRITZ!Box configureren

Toegangsgegevens klaarleggen

1. Leg de toegangsgegevens voor telefonie klaar, die je van Stipte hebt ontvangen.

Opmerking:De toegangsgegevens heb je na afsluiting van de overeenkomst per e-mail van Stipte ontvangen. Neem contact op met Stipte als je geen toegangsgegevens hebt ontvangen.

Telefoonnummers configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Stipte / GlobalXS" of "Scarlet".
  5. Voer bij "Internet Telephone Number" je telefoonnummer met netnummer in.
  6. Voer bij "Password" het wachtwoord in dat je hebt ontvangen van Stipte.
  7. Voer bij "Area code" je netnummer in.
  8. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

Telefoonnummers toewijzen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij het telefoonapparaat in kwestie op de knop (Bewerken).

Belangrijk:Als het telefoonapparaat nog niet wordt weergegeven, klik je op de knop "Configure New Device" en volg je de instructies van de wizard.

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Outgoing Calls" het telefoonnummer dat het telefoonapparaat moet gebruiken om uitgaande gesprekken te voeren. Als je geen telefoonnummer selecteert, wordt het uitgaande telefoonnummer gebruikt dat is gedefinieerd onder "Telephone Numbers > Line Settings".
  5. Bepaal op welke telefoonnummers het telefoonapparaat bij inkomende oproepen moet reageren. Je kunt maximaal tien telefoonnummers (inclusief het telefoonnummer voor uitgaande gesprekken) selecteren.