FRITZ!Box op DSL-aansluiting aansluiten

Je wilt je FRITZ!Box aansluiten op de DSL-aansluiting? ✔ Dat gaat gemakkelijk met deze stap-voor-stap-handleiding.

Je kunt je FRITZ!Box op een DSL-aansluiting aansluiten en gebruiken voor internettoegang en telefonie. De FRITZ!Box kan niet worden aangesloten worden op een extra telefoonaansluiting (analoog / ISDN).

Voorwaarden

• De DSL-aansluiting moet voldoen aan een DSL-standaard die de FRITZ!Box ondersteunt.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box aansluiten

Opmerking:De FRITZ!Box wordt geleverd met de kabels die nodig zijn in het land van verkoop. Andere kabels zijn verkrijgbaar in de detailhandel of kunnen met behulp van de handleiding Toewijzing van kabels, adapters en poorten zelf worden gemaakt. Neem voor meer informatie over de landspecifieke FRITZ!Box-modellen contact op met ons verkoopteam verkoopteam.

1. Steek de DSL-kabel (Y-kabel) in de bus "DSL" van de FRITZ!Box.
  2. Steek een van de kortere kabeluiteinden in de DSL-wandcontactdoos, sluit het andere uiteinde niet aan (zie afb.). Als je de FRITZ!Box gebruikt op een bonded VDSL-aansluiting, steek dan ook het tweede kabeluiteinde in de bonded VDSL-wandcontactdoos (zie rechter afb.).

Afb.: FRITZ!Box aansluiten op IP-gebaseerde DSL-aansluiting (links) of bonded VDSL-aansluiting (rechts)

2 Land van gebruik configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Region and Language".
  3. Klik op het tabblad "Regional Options".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst het land waar de FRITZ!Box in gebruik wordt genomen. Als het land niet wordt weergegeven, selecteer dan "Other country".

Belangrijk:Door wijziging van de de regionale opties worden de telefonie-instellingen (bijvoorbeeld telefoonapparaten, doorschakelingen, kiesregels) teruggezet en moeten opnieuw worden geconfigureerd.