ISDN-telefoon in FRITZ!Box configureren

Je kunt een of meer ISDN-telefoons aansluiten op de poort "FON S0" van de FRITZ!Box. Je hoeft de telefoons en de FRITZ!Box alleen te configureren voor parallel gebruik.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 Telefoonnummers in FRITZ!Box configureren

Configureer eerst alle beschikbare telefoonnummers in de FRITZ!Box:

1. Configureer de internettelefoonnummers in de FRITZ!Box.

3 Telefoon op FRITZ!Box aansluiten

1. Sluit de telefoon aan op de poort voor ISDN-apparaten ("FON S0") van de FRITZ!Box.

Opmerking:Wanneer je beide S0-bussen van de FRITZ!Box wilt gebruiken, gebruik dan de meegeleverde adapter. Je kunt op elke poort maximaal acht ISDN-telefoons of een ISDN-telefooncentrale aansluiten. De FRITZ!Box kan echter aan slechts één telefoon stroom leveren.

4 Telefoon in FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop "Configure New Device".
  4. Schakel de optie "Telephone (with or without answering machine)" in en klik op "Next".
  5. Schakel de optie "FON S0" in, klik op "Next" en volg de instructies. De wizard voert je door de configuratie.

5 Telefoonnummers in telefoon invoeren

Als de telefoon na de configuratie niet reageert op de gewenste telefoonnummers, voer je de telefoonnummers opnieuw in de telefoon in:

1. Wis in de telefoon alle telefoonnummers.
  2. Voer vervolgens alle gewenste telefoonnummers opnieuw in de telefoon in, precies zoals weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface in de instellingen voor de telefoon op het tabblad "FON S0".

Opmerking:Informatie over configuratie van de telefoonnummers (MSN's) vind je in de handleiding of krijg je rechtstreeks van de fabrikant van de telefoon.

6 FRITZ!Box voor inkomende oproepen configureren

Afhankelijk van de aangesloten ISDN-apparaten op de poorten "FON S0", moet je de FRITZ!Box met behulp van toetssequenties configureren voor inkomende oproepen:

Voorbereidingen

1. Configureer de telefoon zodanig, dat hiermee toetssequenties (teken- en nummerreeksen, zoals *121#) kunnen worden verzonden en speciale tekens zoals * en # kunnen worden gekozen. Bij veel telefoons configureer je deze functie via het menu "Operation at a PBX > Dialing options > Dial * and #".

ISDN-telefoons op beide poorten

1. Toets op de telefoon #966*3* in en druk op de beltoets (hoorn van de haak nemen).
  2. Hang na ca. 3 seconden weer op.

Telefooncentrale voor point-to-pointaansluiting en ISDN-telefoons

1. Toets op de telefoon #965*2*#966*3* in en druk op de beltoets (hoorn van de haak nemen).
  2. Hang na ca. 3 seconden weer op.