In FRITZ!Box geconfigureerde VPN-verbindingen wijzigen

Je kunt de VPN-verbindingen die in de FRITZ!Box zijn geconfigureerd als volgt bewerken:

• IPSec-verbindingen met andere FRITZ!Box-netwerken (LAN-LAN-koppeling) en verbindingen met een bedrijfs-VPN kunnen worden gewijzigd in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "Internet > Permit Access > VPN (IPSec)".
  • IPSec-verbindingen die zijn aangemaakt met het programma Configure FRITZ!Box VPN Connection en zijn geïmporteerd in de FRITZ!Box, kunnen worden gewijzigd op de computer waarmee ze zijn aangemaakt. Deze verbindingen kunnen niet worden gewijzigd in de FRITZ!Box.

Opmerking:Configure FRITZ!Box VPN Connection slaat de VPN-instellingen op onder:
    C:\Gebruikers\ [Gebruiker]\ AppData\ Roaming\AVM.

• IPSec-verbindingen voor FRITZ!Box-gebruikers, bijvoorbeeld voor een mobiel apparaat of een computer met Linux of macOS, kunnen in de FRITZ!Box niet worden gewijzigd.
  • Bij WireGuard-verbindingen met afzonderlijke apparaten kan in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box alleen de naam van de verbinding worden gewijzigd onder "Internet > Permit Access > VPN (WireGuard)".
  • Bij WireGuard-verbindingen met andere FRITZ!Box-netwerken of met een andere router (LAN-LAN-koppeling) kunnen in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box de naam van de verbinding, de optie "Allow NetBIOS over this connection" en de via de verbinding bereikbare apparaten worden aangepast onder "Internet > Permit Acces > VPN (WireGuard)".

Als er andere instellingen moeten worden aangepast, verwijder dan de VPN-verbinding en configureer vervolgens weer de verbinding met de nieuwe instellingen.