FRITZ!Box herkent een USB 3.0-opslagmedium als USB 2.0-apparaat

Hoewel een USB 3.0-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box zonder functiebeperkingen kan worden gebruikt, herkent de FRITZ!Box het opslagmedium slechts als USB 2.0-apparaat. In de gebruikersinterface wordt het opslagmedium onder "Thuisnetwerk > USB / Opslagmedia" met "aansluiting: USB 2.0" weergegeven.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 USB 3.0-mode inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Thuisnetwerk".
  2. Klik in het menu "Thuisnetwerk" op "USB / Opslagmedia".
  3. Klik op het tabblad "USB-instellingen".
  4. Schakel de optie "Power Mode" (USB 3.0) in voor de gebruikte USB-poort.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Belangrijk:Als de FRITZ!Box het USB-opslagmedium niet meer vindt wanneer "Power Mode" is ingeschakeld, identificeert het USB-opslagmedium zich niet juist als een USB 3.0-apparaat. Schakel in dit geval de optie "Green Mode" weer in.

3 USB 3.0-kabel gebruiken

De volgende stap is alleen nodig als je het USB 3.0-opslagmedium hebt verbonden met de FRITZ!Box via een USB-kabel:

1. Gebruik een USB 3.0-kabel ("super speed") om het USB-opslagmedium te verbinden met een USB-poort van de FRITZ!Box. Als je andere USB-kabels gebruikt, kan het opslagmedium niet worden opgenomen als USB 3.0-apparaat.

4 USB-opslagmedium rechtstreeks aansluiten op de FRITZ!Box

De volgende stap is alleen nodig als je het het USB-opslagmedium hebt verbonden met de FRITZ!Box via een USB-hub:

1. Sluit het USB-opslagmedium bij wijze van test rechtstreeks (d.w.z. zonder USB-hub) aan op de FRITZ!Box.
  2. Als het USB-opslagmedium nu wel wordt gevonden, is de USB-hub defect of de hub ondersteunt het aangesloten USB-opslagmedium niet.

Opmerking:Conform de USB 3.0-specificatie levert de FRITZ!Box USB-apparaten in totaal maximaal 900 mA. Verbind apparaten die meer stroom nodig hebben via een USB-hub met eigen voeding (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.

5 USB-opslagmedium opnieuw opstarten

Sommige USB-opslagmedia kunnen alleen worden opgenomen als USB 3.0-apparaat, als je deze na het aansluiten op de FRITZ!Box opnieuw opstart.

1. Start het USB-opslagmedium dat op de FRITZ!Box is aangesloten, opnieuw op.

6 Controleren of de computer het USB-opslagmedium herkent

Sommige USB 3.0-apparaten (bijvoorbeeld My Passport-harde schijven van Western Digital) identificeren zichzelf niet juist als USB 3.0-apparaat en kunnen daarom door de FRITZ!Box niet als zodanig worden gekoppeld. Controleer daarom of het USB-opslagmedium correct door je computer wordt herkend:

1. Sluit het USB-opslagmedium bij wijze van test aan op de USB 3.0-poort van je computer.
  2. Als de computer het USB-opslagmedium ook niet als USB 3.0-apparaat herkent, is het USB-kabel defect of het opslagmedium identificeert zich niet juist als USB 3.0-apparaat. Neem in dit geval contact op met de fabrikant.