FRITZ!Box meldt "Voor deze vrijgave zijn andere poorten extern toegekend dan de door u gewenste."

Na configuratie van een port forwardingregel geeft de FRITZ!Box in de lijst met port forwardingregels onder "Poort extern toegewezen" andere poorten aan als de poorten die moeten worden vrijgegeven. De afwijkende poorten worden aangegeven met een uitroepteken. Als er op het uitroepteken wordt geklikt, wordt de volgende melding weergegeven:

"Voor deze vrijgave zijn andere poorten extern toegekend dan de door u gewenste."

Oorzaak

• De FRITZ!Box heeft de port forwardingregel voor een andere, externe poort geconfigureerd, omdat er voor de gewenste poort al een port forwardingregel voor een ander apparaat is of omdat de FRITZ!Box de poort zelf al heeft vrijgegeven. Het is niet mogelijk om meerdere regels voor portforwarding te configureren voor dezelfde TCP- of UDP-poort in NAT-routers zoals de FRITZ!Box.

Workaround

1. Als dit probleem optreedt bij port forwardingregels voor een IP-telefoon of voor software voor IP-telefonie, neem dan de aanwijzingen in acht van de handleiding IP-telefoon of software voor internettelefonie met FRITZ!Box gebruiken.
  2. Als dit probleem optreedt bij port forwardingregels voor een VPN-software of een VPN-server, neem dan de aanwijzingen in acht van de handleiding VPN-software van een andere fabrikant gebruiken.
  3. Gebruik voor toegang tot het apparaat of de software de poorten die in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box worden weergegeven onder "Poort extern toegewezen". Als dat niet mogelijk is, configureer het apparaat dan zo dat het verbindingen vanuit het internet aanneemt op poorten die niet door de FRITZ!Box of andere apparaten worden gebruikt.

Belangrijk:Als je dezelfde software op meerdere apparaten gebruikt, moet je op elk apparaat verschillende poorten voor inkomende verbindingen toewijzen aan de toepassing.