Telefoonverbindingen met een draadloze telefoon worden regelmatig verbroken

Op een draadloze telefoon die bij de FRITZ!Box is aangemeld, worden alle of sommige telefoonverbindingen midden in het gesprek abrupt verbroken. Dit probleem treedt zo nu en dan of altijd op.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Instellingen van het internettelefoonnummer corrigeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik bij het internettelefoonnummer in kwestie op de knop (Bewerken).
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Telefonieaanbieder" ("Telefonieprovider") de optie "Andere aanbieder" ("Andere provider").
  5. Klik op "Meer instellingen" om alle instellingen weer te geven.
  6. Selecteer bij "Meer instellingen voor het telefoonnummer" in het veld "Pakketgrootte in milliseconden in zendrichting" de optie "20".
  7. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

2 DECT-versleuteling corrigeren

De volgende stap is alleen noodzakelijk als met een FRITZ!Fon elke telefoonverbinding na enkele seconden wordt verbroken:

1. Voer de stappen uit van de handleiding FRITZ!Fon meldt "Onversleutelde verbinding verbroken". De DECT-versleuteling is onjuist geconfigureerd.

3 DECT-bereik optimaliseren

De volgende stap is alleen noodzakelijk als telefoonverbindingen alleen worden verbroken wanneer je op grotere afstand van de FRITZ!Box bent:

1. Voer de stappen uit van de handleiding DECT-bereik is te laag. De DECT-verbinding wordt gestoord of de telefoon bevindt zich niet binnen het DECT-bereik op het moment dat de telefoonverbinding wordt verbroken.

4 Scherm op foutmeldingen controleren

1. Controleer meteen nadat de telefoonverbinding is verbroken of er op het scherm van de telefoon een foutmelding staat.
  2. Als daar de melding "Onversleutelde verbinding verbroken" staat, voer dan de stappen uit van de handleiding FRITZ!Fon meldt "Onversleutelde verbinding verbroken".
  3. Als daar de melding "Zoeken Basis" staat, voer dan de stappen uit van de handleiding Regelmatige onderbrekingen van de DECT-verbinding.
  4. Als er geen melding staat en de verbinding niet werd verbroken, voer dan de stappen uit van de handleiding Gesprekspartners kunnen elkaar niet horen.