FRITZ!VPN (FRITZ!Fernzugang) meldt "The error 1 occurred in the IKE module" ("Im IKE-Modul ist der Fehler 1 aufgetreten")

Met het programma FRITZ!VPN (FRITZ!Fernzugang) kan geen VPN-verbinding tot stand worden gebracht met de FRITZ!Box. In het journaal van FRITZ!VPN (FRITZ!Fernzugang) wordt de volgende foutmelding weergegeven:

"Establishing connection to [...] failed. The error 1 occurred in the IKE module." ("Verbindung zu [...] schlug fehl. Im IKE-Modul ist der Fehler 1 aufgetreten.")

Oorzaak

• De AVM VPN Driver van FRITZ!VPN (FRITZ!Fernzugang) is niet geïnstalleerd of kon niet met de netwerkadapter van de computer worden gekoppeld. De AVM VPN Driver is een zogenaamde intermediate driver die op de netwerkadapter alle gegevenspakketten van en naar het IP-netwerk van de FRITZ!Box filtert.

1 FRITZ!VPN (FRITZ!Fernzugang) de-installeren

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Apps".
  3. Klik bij "Apps en onderdelen" op de vermelding "FRITZ!VPN" ("FRITZ!Fernzugang") en vervolgens op "Verwijderen".
  4. Bevestig de invoer en klik in het venster "Wilt u toestaan dat deze app wijzigingen aan uw apparaat aanbrengt?" op "Ja".
  5. Start de computer opnieuw op.

2 Computer opnieuw opstarten

1. Start de computer opnieuw op.

3 Meest recente versie van FRITZ!VPN installeren

1. Download en installeer het programma FRITZ!VPN van de VPN-pagina van AVM op je computer.

Opmerking:Er zijn verschillende versies van FRITZ!VPN beschikbaar voor Windows 10 (64-bits) en Windows 8.1 / 8 / 7 (64-/32-bits). De versie van FRITZ!VPN voor Windows 10 (64-bits) is op dit moment alleen beschikbaar in het Duits en te downloaden op avm.de/vpn.

FRITZ!VPN (FRITZ!Fernzugang) is nu geïnstalleerd, dus je kunt de VPN-instellingen ("vpnuser_[...].cfg") weer in FRITZ!VPN (FRITZ!Fernzugang) importeren.

Opmerking:Als de melding "The error 1 occurred in the IKE module" ("Im IKE-Modul ist der Fehler 1 aufgetreten") nog steeds wordt weergegeven, dan is de Windows-installatie beschadigd of een andere software (bijvoorbeeld een beveiligingssoftware of de IPSec-VPN-software van een andere fabrikant) verhindert dat FRITZ!VPN juist wordt geïnstalleerd.