FRITZ!Box meldt "An error occurred while calling up the [...] IP address for the WireGuard remote site"

Tijdens het configureren van een WireGuard-verbinding in de FRITZ!Box wordt de volgende foutmelding weergegeven:

"Unfortunately, it was not possible to apply your settings.
An error occurred while calling up the next available IP address for the WireGuard remote site.
Click on 'Close' to go to the WireGuard overview and set up the WireGuard® connection again."

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

IP-instellingen van de FRITZ!Box aanpassen

Er is geen vrij IPv4-adres meer beschikbaar voor de VPN-verbinding. Of het adresbereik dat wordt gebruikt door de DHCP-server van de FRITZ!Box bevat het volledige IPv4-netwerk of alle IPv4-adressen buiten dit DHCP-bereik worden al gebruikt voor andere VPN-toegangen.

Configureer de FRITZ!Box zodanig dat er voldoende vrije IP-adressen beschikbaar zijn voor alle VPN-verbindingen:

Opmerking:In deze handleiding gebruikt de FRITZ!Box het IPv4-adres 192.168.10.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IPv4-adressen toe van 192.168.10.20 tot 192.168.10.200. Als je een ander IPv4-netwerk wilt gebruiken, wijzig dan deze voorbeeldwaarden.

IP-netwerk van de FRITZ!Box wijzigen
  1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik bij "WAN setting" of LAN-Settings" op "Additional Settings"om alle instellingen weer te geven.
  5. Klik op de knop "IPv4 Settings".
  6. Voer als IPv4-adres 192.168.10.1 in.
  7. Voer als subnetmasker 255.255.255.0 in.
  8. Voer als bereik waaruit de FRITZ!Box de IPv4-adressen toewijst, 192.168.10.20 tot 192.168.10.200 in.
  9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.