FRITZ!Box optimaal plaatsen

Door de FRITZ!Box op de ideale plek te plaatsen leg je de basis voor een stabiel en snel Wi-Fi-netwerk in je thuisnetwerk. Vooral smartphone- en tabletgebruikers zijn afhankelijk van een solide ontvangst van het Wi-Fi-netwerk. Omdat deze gebruikers vaak van plaats wisselen, moet het Wi-Fi-netwerk idealiter alle ruimten dekken. Voor het plaatsen van de FRITZ!Box is het daarom belangrijk om een plek te vinden die het bereik van het Wi-Fi-netwerk niet vanaf het begin beperkt. Je kunt daarbij letten op de volgende punten:

1. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte. De FRITZ!Box heeft omnidirectionele antennes. Daardoor wordt het signaal van het Wi-Fi-netwerk bolvormig in alle richtingen verzonden.
  2. Plaats de FRITZ!Box niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk zo hoog mogelijk in een ruimte, bijvoorbeeld op een kast.
  5. Plaats de FRITZ!Box zo dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de FRITZ!Box en de Wi-Fi-apparaten. Zelfs kleine voorwerpen in de directe omgeving van je FRITZ!Box kunnen het bereik van het signaal van het Wi-Fi-netwerk sterk verminderen. Vooral objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, koelkasten of kamerplanten, verminderen duidelijk de kwaliteit van het Wi-Fi-signaal.
  6. Plaats de FRITZ!Box niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld een magnetron, Wi-Fi-speakers of bluetoothapparaat.