FRITZ!Box meldt "Network loop detected [...]"

In de Event Log van de FRITZ!Box worden de volgende meldingen weergegeven:

• "Error: Network loop detected, caused by [...] with IP address [...]"
  • "Fixed: Network loop caused by [...] with IP address [...]"

Oorzaak

• In het thuisnetwerk zijn apparaten tegelijkertijd via meerdere netwerkverbindingen met elkaar verbonden (bijvoorbeeld een draadloze repeater die zowel via Wi-Fi als ook met een netwerkkabel met de FRITZ!Box verbonden is). Netwerklussen kunnen de gegevensoverdracht storen en de bandbreedte in het thuisnetwerk verminderen door het toegenomen verkeer dat ze veroorzaken.

1 Netwerklus verbreken

Om storingen in het thuisnetwerk te voorkomen, moet de netwerklus worden verbroken:

1. Verwijder de extra netwerkverbinding van het apparaat dat door de FRITZ!Box wordt aangewezen als veroorzaker van de netwerklus. Trek de netwerkkabel uit het apparaat of schakel bij het apparaat de Wi-Fi uit. Als het apparaat in kwestie een Mesh Repeater is, wijst deze melding op een onjuiste configuratie. Configureer in dit geval de Mesh Repeater opnieuw: