Lokale DNSSEC kan via FRITZ!Box niet worden gebruikt

Na een FRITZ!OS-update worden DNS-aanvragen niet meer omgezet via de FRITZ!Box als de apparaten een DNSSEC-validatie gebruiken (d.w.z. een authenticatie van de DNS-gegevens voor een domein).

Het probleem betreft zowel eigen DNS-servers in het thuisnetwerk (bijvoorbeeld Pi-hole, Bind9) die worden aangekondigd via de DHCP-server van de FRITZ!Box, als connectoren in dokterspraktijken en apotheken (bijvoorbeeld Gematik, secunet).

LaborPlus-versie installeren

In LaborPlus stellen we updates met nieuwe functies en verbeteringen beschikbaar, voordat deze worden opgenomen in FRITZ!OS. Installeer de LaborPlus-versie, omdat hierin het probleem al is opgelost:

Opmerking:Je kunt de LaborPlus-versie gebruiken totdat een nieuwe FRITZ!OS-update beschikbaar is.

1. Open in een webbrowser https://service.avm.de/downloads/LaborPlus/ en ga naar de map van jouw model FRITZ!Box.
  2. Download de LaborPlus-versie voor jouw model FRITZ!Box naar de computer.
  3. Pak het zipbestand uit op je computer, bijvoorbeeld op het bureaublad.
  4. Voer vervolgens een handmatige FRITZ!OS-update naar de LaborPlus-versie (imagebestand) uit.

Opmerking:Via de knop "Terug naar het officiële FRITZ!OS" onder "Systeem > Update" kun je op elk moment weer het reguliere FRITZ!OS voor de FRITZ!Box installeren.