Er kan in FRITZ!Box geen andere naam aan netwerkapparaat worden gegeven

Het is niet mogelijk om computers, smartphones en andere netwerkapparaten die in het Mesh-overzicht van de FRITZ!Box-gebruikersinterface staan, een andere naam te geven.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Naam mag niet alleen uit cijfers bestaan.

Voer voor het apparaat een naam in die niet alleen uit cijfers bestaat:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Thuisnetwerk".
  2. Klik in het menu "Thuisnetwerk" op "Mesh".
  3. Klik naast het apparaat dat je een andere naam wilt geven op de knop (Bewerken).
  4. Voer in het invoerveld "Naam" een goed herkenbare naam in. De naam mag niet alleen uit cijfers bestaan.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

2 Apparaat via netwerk voor gasten met FRITZ!Box verbonden

In de gebruikersinterface van de FRITZ!Box kun je alleen met het thuisnetwerk verbonden apparaten een andere naam te geven. Apparaten die via de LAN- of Wi-Fi-toegang voor gasten met de FRITZ!Box zijn verbonden, kun je in de FRITZ!Box geen andere naam geven.

Opmerking:De FRITZ!Box geeft de apparaten weer met de hostnaam, als deze door de apparaten is meegedeeld aan de FRITZ!Box bij het ophalen van de IP-instellingen via DHCP. Apparaten die de hostnaam niet doorgeven aan de FRITZ!Box, worden weergegeven met hun IP-adres (bijvoorbeeld "PC-192-168-178-20").

3 FRITZ!Box geconfigureerd als Mesh Repeater/IP-client

Als de FRITZ!Box als Mesh Repeater/ IP-client wordt gebruikt, neemt de FRITZ!Box de apparaatnaam over van de Mesh Master of van de router vóór de FRITZ!Box (upstreamrouter). Daardoor is het in de als Mesh Repeater/IP-client geconfigureerde FRITZ!Box of in de upstreamrouter niet mogelijk om de apparaten een andere naam te geven. Dat is alleen mogelijk in de Mesh Master.