Groepsschakeling voor FRITZ!DECT-contactdoos configureren

Je kunt meerdere schakelbare contactdozen, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200, of de schakelbare contactdozen van een FRITZ!Powerline-adapter, samenvoegen tot een groep en zo gemakkelijk tegelijk schakelen. Een groep die bestaat uit meerdere schakelbare contactdozen kun je dan automatisch volgens een tijdschema of temperatuurafhankelijk schakelen. Desgewenst kun je een groep waarvoor een tijdschakeling is geconfigureerd ook handmatig in- en uitschakelen.
Daarnaast kun je ook een zogenaamde "master" definiëren als schakelgenerator, die een hele groep schakelt.

Voorwaarden / Beperkingen

• Bij een groep met contactdozen waarvoor een temperatuurafhankelijke schakeling is geconfigureerd, is niet mogelijk om de groep of een enkel apparaat van de groep te schakelen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Groep aanmaken

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network" of "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home" of in het menu "Smart Home" op "Groups and Templates".
  3. Klik op de knop "New Group" of "Create Group".
  4. Selecteer de apparaatgroep in kwestie.
  5. Voer een naam in voor de groep en selecteer de apparaten die je samen wilt schakelen in de groep.
  6. Klik op "OK" of "Next" om de instellingen op te slaan. De groep wordt aangemaakt.

2 Groep schakelen

Schakelbare contactdozen die je hebt samengevoegd tot een groep kun je automatisch via een "Master" schakelen, of desgewenst ook handmatig:

Groep automatisch schakelen

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network" of "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home" of in het menu "Smart Home" op "Groups and Templates".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij de optie "Group switch" voor de groep waarvoor je automatisch schakelen wilt configureren.
  4. Selecteer in de sectie "Automatic Switching" de optie "Switching a Group Automatically" en configureer gewenste schakeltijden.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Groep schakelen via een "Master"

Je kunt een van je smarthome-apparaten definiëren als zogenaamde "master". Wanneer deze automatisch of handmatig wordt geschakeld, worden ook alle andere apparaten geschakeld die zijn toegewezen aan de groep van de "master". De "master" hoeft geen deel uit te maken van de groep die je wilt schakelen:

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network" of "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home" of in het menu "Smart Home" op "Groups and Templates".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij de groep waarvoor je het schakelen via een "Master" wilt configureren.
  4. Schakel in de sectie "Automatic Switching" de optie "Switching a Group via a FRITZ! actuator ('Master')" of "Switching a group via a Smart Home device" in en selecteer in de vervolgkeuzelijst "Smart Home Device" het apparaat dat je als de "Master" wilt gebruiken.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Groep handmatig schakelen

Als je een groep waarvoor je ook een automatische tijdschakeling hebt geconfigureerd handmatig schakelt, is de handmatige schakeling geldig tot het volgende automatische schakelmoment in werking treedt:

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network" of "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home" of in het menu "Smart Home" op "Operation".
  3. Klik bij de groep op de aan-uitschakelaar.

Opmerking:Je kunt de smarthomegroep ook handmatig schakelen met een FRITZ!Fon (menu "Home Network" > "Smart Home") en via een FRITZ!DECT-schakelaar, of in het thuisnetwerk en vanaf internet met de FRITZ! App Smart Home.