Groepsschakeling voor FRITZ!DECT-radiatorthermostaat configureren

Je kunt meerdere radiatorthermostaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 301, samenvoegen tot een groep en daardoor gemakkelijk meerdere radiatoren in dezelfde ruimte tegelijk aansturen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Groep aanmaken

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Smart Home" op "Groups and Templates".
  3. Klik op de knop "Create Group".
  4. Selecteer de apparaatgroep in kwestie.
  5. Klik op de vervolgkeuzelijst en selecteer de apparaten die je samen wilt schakelen in de groep.
  6. Klik op "Next".
  7. Geef een naam op voor de groep en klik op "Next". De groep wordt aangemaakt.

2 Groep met radiatorthermostaten aansturen

Radiatorthermostaten die je hebt samengevoegd tot een groep kun je automatisch of desgewenst ook handmatig aansturen:

Groepen met radiatorthermostaten automatisch bedienen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Smart Home" op "Groups and Templates".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij de groep waarvoor je automatisch schakelen wilt configureren.
  4. Configureer de gewenste tijd- en vakantieschakeling.
  5. Stel onder "Heating off" de periode in waarin niet moet worden verwarmd.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Groepen met radiatorthermostaten handmatig bedienen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Smart Home" op "Operation".
  3. Klik bij de groep op plus of min om de temperatuur van de groep te wijzigen.

Opmerking:Je kunt de groep met radiatorthermostaten ook handmatig schakelen met een FRITZ!Fon (menu "Home Network > Smart Home"), met FRITZ!DECT 440 of in het thuisnetwerk en vanaf internet met MyFRITZ!App.
    Met FRITZ!OS 7.20 of nieuwer kun je ook gemakkelijk bij een enkele radiatorthermostaat in de groep de temperatuur wijzigen. De gewenste temperatuurswijziging wordt dan automatisch doorgegeven aan alle radiatorthermostaten in de groep.
    Individuele verwarmingsprofielen kun je opslaan in sjablonen en desgewenst inschakelen.