Knowledge Base-artikel #3752
FRITZ!DECT 440
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

Comfortfuncties met FRITZ!DECT-schakelaar gebruiken

Met een FRITZ!DECT-schakelaar, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 440, kun je niet alleen je smarthomeapparaten schakelen, je kunt ook met een druk op de knop verschillende comfortfuncties gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld het Wi-Fi-netwerk in- of uitschakelen, het antwoordapparaat aan- of uitzetten of een telefoonoproep starten. Deze comfortfuncties kun je configureren in templates en met een druk op de knop inschakelen.

Voorwaarden

• Comfortfuncties kun je gebruiken met een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7.50 of nieuwer.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!DECT-schakelaar aanmelden

1. Als je de schakelaar wilt aanmelden bij je FRITZ!Box, klik dan in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
  2. Als je de schakelaar wilt aanmelden bij de FRITZ!Smart Gateway, klik dan in de gebruikersinterface van de FRITZ!Smart Gateway op "Smarthome".
  3. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen" of "Apparaatbeheer".
  4. Klik op de knop "Apparaat aanmelden".
  5. Binnen 2 minuten: druk op de menutoets. De verbinding wordt tot stand gebracht en in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box in het menu "Smarthome" wordt bij de schakelaar de verbindingsstatus "Verbonden" aangegeven.

2 Algemene instellingen van de FRITZ!DECT-schakelaar configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen" of "Apparaatbeheer".
  3. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst de apparaatgroep.
  4. Klik bij de schakelaar op de knop (Bewerken).
  5. Klik op het tabblad "Algemeen".
  6. Voer bij "Naam" een zelfgekozen naam in voor de schakelaar.
  7. Schakel bij "Push-service-instellingen" de optie "Push-service actief" in, zodat je een e-mail ontvangt als de batterij bijna leeg is, als de draadloze verbinding verbroken is, of als er fouten optreden.
  8. Klik op "Toepassen" of "OK" om de instellingen op te slaan.

3 Template voor comfortfunctie aanmaken

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Automatisering".
  3. Klik op "Scenario of template aanmaken".
  4. Klik op "Template" en op "Volgende".
  5. Klik op "Comfortfuncties gebruiken" en op "Volgende".
  6. Selecteer de beoogde comfortfunctie, bijvoorbeeld "Oproep starten", en klik op "Volgende".
  7. Configureer de beoogde instellingen en klik op "Volgende".
  8. Geef de template een naam, bijvoorbeeld "Bellen", en klik op "Voltooid" ("Klaar") om de instellingen op te slaan.

4 Instellingen voor druk op de knop configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  3. Klik bij de schakelaar op de knop (Bewerken).
  4. Klik onder "Toetstoewijzingen" bij het scherm waarvoor je de comfortfunctie wilt toewijzen aan de toets, bijvoorbeeld "Scherm 1", op de knop (Bewerken) .
  5. Klik op "Actie toevoegen" en vervolgens op "Scenario’s/templates".
  6. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst de template met de comfortfunctie, bijvoorbeeld "Bellen" en klik op "Volgende".
  7. Voer een naam voor de toets in en klik op "Volgende".
  8. Selecteer de toetspositie voor deze schakeling en klik op "Volgende".
    De schakeling voor de geselecteerde toets wordt opgeslagen.

De comfortfunctie, bijvoorbeeld het aangegeven telefoonnummer bellen, is nu geconfigureerd voor de beoogde toets en wordt gestart zodra je op deze toets drukt.