FRITZ!Powerline met router van een andere fabrikant verbinden

FRITZ!Powerline breidt je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit met een extra Wi-Fi-accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het Wi-Fi-bereik van je router optimale Wi-Fi-ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk.

U kunt FRITZ!Powerline met uw router verbinden via de elektriciteitsleiding (powerline), via LAN of via Wi-Fi. Welk type verbinding het beste is, hangt af van de omgeving waarin het apparaat wordt gebruikt.

1 FRITZ!Powerline-apparaat via powerline met de router verbinden

Verbindingsscenario bij toegangstype powerlinebridge

Een powerlineverbinding met de router is zinvol wanneer

• het FRITZ!Powerline-apparaat buiten het Wi-Fi-bereik van de router in het thuisnetwerk moet worden geplaatst.
  • een apparaat zonder Wi-Fi-functie, bijvoorbeeld een IPTV-ontvanger, via de LAN-poort van het FRITZ!Powerline-apparaat moet worden opgenomen in het thuisnetwerk.
  • het FRITZ!Powerline-apparaat zo nodig snel en gemakkelijk moet worden verplaatst.

Zo ga je te werk: FRITZ!Powerline via powerline met router van een andere fabrikant verbinden

2 FRITZ!Powerline-apparaat via LAN met de router verbinden

Verbindingsscenario voor het verbindingstype LAN-bridge

Een LAN-verbinding met de router is zinvol wanneer

• het FRITZ!Powerline-apparaat buiten het Wi-Fi-bereik van de router in het thuisnetwerk moet worden geplaatst.
  • vanaf de plaats waar het FRITZ!Powerline-apparaat wordt gebruikt een LAN-verbinding met de router kan worden gemaakt, bijvoorbeeld via de al aanwezige bekabeling voor het netwerk in huis.

Zo ga je te werk: FRITZ!Powerline via LAN met router van een andere fabrikant verbinden

3 FRITZ!Powerline-apparaat via Wi-Fi met de router verbinden

Verbindingsscenario voor het verbindingstype Wi-Fi-bridge

Een Wi-Fi-verbinding met de router is zinvol wanneer

• het FRITZ!Powerline-apparaat binnen het Wi-Fi-bereik van de Wi-Fi-router moet worden geplaatst.
  • een apparaat zonder Wi-Fi-functie, bijvoorbeeld een IPTV-ontvanger, via de LAN-poort van het FRITZ!Powerline-apparaat moet worden opgenomen in het thuisnetwerk.
  • het FRITZ!Powerline-apparaat zo nodig snel en gemakkelijk moet worden verplaatst.

Zo ga je te werk: FRITZ!Powerline via Wi-Fi met router van een andere fabrikant verbinden