FRITZ!Powerline met powerlinenetwerk verbinden

In de fabrieksinstellingen zijn FRITZ!Powerline-apparaten al beveiligd met een individueel netwerkwachtwoord. Om de apparaten met elkaar te verbinden, moeten deze hetzelfde wachtwoord hebben:

Als je twee FRITZ!Powerline-apparaten uit een set samen wilt gebruiken, hoef je verder niets te doen. Beide FRITZ!Powerline-apparaten hebben al hetzelfde wachtwoord en kunnen daarom meteen als klein powerlinenetwerk worden gebruikt.

Als je afzonderlijke FRITZ!Powerline-apparaten met elkaar wilt verbinden of wilt toevoegen aan een al bestaand FRITZ!Powerline-netwerk, kun je de verbinding snel en veilig configureren met een druk op de toets.

1. Steek het FRITZ!Powerline-apparaat dat voor het eerst aan het netwerk moet worden toegevoegd, in een stopcontact in de buurt van een FRITZ!Powerline-apparaat dat al in het powerlinenetwerk is opgenomen.

Belangrijk:Als je FRITZ!Powerline wilt toevoegen aan een al bestaand powerlinenetwerk, zorg dan dat er ten minste twee FRITZ!Powerline-apparaten van het bestaande netwerk actief zijn. FRITZ!Powerline-apparaten zonder Wi-Fi-functie gaan automatisch op stand-by, als er op de LAN-poort geen netwerkkabel is aangesloten of als er gedurende ca. 5 minuten geen gegevensoverdracht plaatsvindt.

2. Wacht tot het FRITZ!Powerline-apparaat gereed is en de Connect-led langzaam knippert of tot de Power- of WLAN-led blijft branden.
  3. Druk bij allebei de FRITZ!Powerline-apparaten kort op de Connect-toets (zie tabel). Het maakt niet uit bij welk FRITZ!Powerline-apparaat je als eerste op de toets drukt. Zodra de toets wordt losgelaten, knippert de Powerline- of de Connect-led. Afhankelijk van het model FRITZ!Powerline, knipperen er tegelijkertijd nog verschillende andere leds.
    FRITZ!Powerline-modelConnect-toets
    FRITZ!Powerline 1260(E) / 1240 AX / 1220 / 1210 Connect
    FRITZ!Powerline 1240E WLAN - WPS
    Powerline - Security
    FRITZ!Powerline 1220E / 1000E / 546E / 540E Powerline · Security
    FRITZ!Powerline 530E / 520E / 510E / 500E Security
  4. Zodra de Powerline-led blijft branden, is het procedé voltooid en zijn de FRITZ!Powerline-apparaten met elkaar verbonden.