Knowledge Base-artikel #3595

FRITZ!Repeater via LAN met Mesh Repeater verbinden (cascadekoppeling)

Je wilt nog een FRITZ!Repeater via LAN verbinden met een al aanwezige FRITZ!Repeater? ✔ Hier kom je te weten hoe je een cascadekoppeling configureert.

In het Mesh-netwerk kun je meerdere Mesh Repeaters achter elkaar zetten (cascadekoppeling). Een dergelijke cascadekoppeling maakt het mogelijk om je thuisnetwerk uit te breiden in een bepaalde richting via het Wi-Fi-bereik van een Mesh Repeater.

Je kunt je FRITZ!Repeater dus niet alleen met de FRITZ!Box (Mesh Master) verbinden, maar ook met een Mesh Repeater die je al hebt. Het maakt niet uit of de al aanwezige Mesh Repeater nog een FRITZ!Repeater is, een FRITZ!Box of een FRITZ!Powerline-adapter, en of de Mesh Repeaters via LAN of Wi-Fi verbonden zijn.

In deze handleiding leggen we uit hoe je je nieuwe FRITZ!Repeater via een netwerkkabel kunt verbinden met een Mesh Repeater die je al hebt.

Afb.: Voorbeeld van een LAN-cascadekoppeling met twee FRITZ!Repeaters

Voorwaarden / beperkingen

• De al aanwezige Mesh Repeater is verbonden met de Mesh Master en wordt in het Mesh-overzicht weergegeven met het Mesh-pictogram .
  • De al aanwezige Mesh Repeater moet zijn uitgerust met een LAN-poort.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater.

1 LAN-cascadekoppeling automatisch configureren

Vanaf FRITZ!OS 7.20 wordt de FRITZ!Repeater automatisch als LAN-bridge geconfigureerd als de FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevindt en tijdens het opstarten via een netwerkkabel met de al aanwezige Mesh Repeater is verbonden:

FRITZ!Repeater via LAN met Mesh Repeater verbinden

1. Verbind de FRITZ!Repeater met een netwerkkabel met een LAN-poort van de al aanwezige Mesh Repeater.

Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

1. Druk op de Connect-toets en houd de toets gedurende ongeveer 15 seconden ingedrukt.
  2. De statusled signaleert nu door afwisselend te knipperen en te blijven branden, dat de fabrieksinstellingen worden geladen en de FRITZ!Repeater opnieuw wordt opgestart. Dit kan enkele minuten duren.
  3. Zodra de statusled gedurende ten minste 1 minuut onafgebroken knippert, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

Nu wordt de repeater automatisch als LAN-bridge geconfigureerd. De configuratie is voltooid als de statusled na ca. 1 minuut blijft branden.

Als de statusled na ca. 1 minuut nog steeds ononderbroken knippert, configureer de FRITZ!Repeater dan handmatig als LAN-bridge, zoals in de onderstaande maatregelen wordt beschreven.

2 LAN-cascadekoppeling handmatig configureren

Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Druk op de Connect-toets en houd de toets gedurende ongeveer 15 seconden ingedrukt.
  2. De statusled signaleert nu door afwisselend te knipperen en te blijven branden, dat de fabrieksinstellingen worden geladen en de FRITZ!Repeater opnieuw wordt opgestart. Dit kan enkele minuten duren.
  3. Zodra de statusled gedurende ten minste 1 minuut onafgebroken knippert, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

FRITZ!Repeater met de FRITZ!Box verbinden

Om de FRITZ!Repeater als LAN-bridge te configureren, moet je de repeater eerst via Wi-Fi met de FRITZ!Box verbinden. Het maakt niet uit of je eerst op de toets van de FRITZ!Box of de FRITZ!Repeater drukt. Wij raden de volgende volgorde aan:

1. Steek de FRITZ!Repeater voor configuratie in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box. Als de FRITZ!Repeater al via LAN is verbonden met het thuisnetwerk, verbreek je deze verbinding.
  2. Wacht gedurende ca. 1 minuut tot de FRITZ!Repeater is opgestart en de statusled langzamer knippert.
  3. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de Connect-toets van de FRITZ!Repeater en laat de toets weer los. Nadat je de toets hebt losgelaten, begint de status-led snel te knipperen.
  4. Binnen 2 minuten: Druk op de Connect-toets van de FRITZ!Box en houd de toets ingedrukt tot de Connect-led oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op:
    FRITZ!Box-modelConnect-toetsConnect-led
    FRITZ!Box 6690, 4060 Connect Connect
    FRITZ!Box 7590 (AX), 7530 (AX), 7520, 7510, 6890, 6850, 6660, 5590, 5530 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590 Connect / WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490 WLAN WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430 WLAN WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580 WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490 WPS WLAN
  5. Zodra één of meer signaalsterkte-leds van de FRITZ!Repeater blijven branden, is de configuratie voltooid.

FRITZ!Repeater als LAN-bridge configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "Access to Home Network". Als je naar een wachtwoord wordt gevraagd, gebruik dan het wachtwoord voor de gebruikersinterface van de Mesh Master.
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "LAN bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer de IP-instellingen die de FRITZ!Repeater moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Behoud de weergegeven Wi-Fi-instellingen voor de FRITZ!Repeater en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!Repeater met al aanwezige Mesh Repeater verbinden

1. Verbind de FRITZ!Repeater met een netwerkkabel met een LAN-poort van de al aanwezige Mesh Repeater.