Knowledge Base-artikel #3520

Draadloos netwerkapparaat rechtstreeks met FRITZ!Repeater verbinden

Als je je FRITZ!Repeater configureert zoals beschreven in onze handleiding FRITZ!Repeater in het FRITZ!Box-thuisnetwerk configureren, neemt de FRITZ!Repeater de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) en de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box over. Daardoor maken je draadloze netwerkapparaten automatisch verbinding met het beste Wi-Fi-netwerk.

Als je de FRITZ!Repeater met unieke Wi-Fi-instellingen hebt geconfigureerd, verbind je je draadloze netwerkapparaten rechtstreeks met de FRITZ!Repeater.

Wi-Fi-verbinding configureren

Windows

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Wi-Fi".
  3. Als je Windows 11 gebruikt, klik dan op "Beschikbare netwerken weergeven".
  4. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Repeater en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  5. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel voor netwerk invoeren" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Repeater in en klik dan op "Volgende". Als de tip "U kunt ook de knop op de router ..." wordt weergegeven, kun je de Wi-Fi-verbinding ook tot stand brengen door op de Connect-toets van de FRITZ!Repeater te drukken.
  6. Als de vraag "Wilt u dat uw pc op dit netwerk kan worden gevonden door andere pc’s en apparaten?" wordt weergegeven, klik dan op "Ja".
  7. De Wi-Fi-verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Android (bijvoorbeeld Google Pixel, Samsung Galaxy)

Opmerking:De Wi-Fi-verbinding kun je heel gemakkelijk tot stand brengen met met FRITZ!App WLAN, bijvoorbeeld door de camera van je smartphone op de QR-code te richten die in de gebruikersinterface is te vinden onder "Wi-Fi > Wi-Fi Channel" ("Wireless > Radio Network").

1. Open op je smartphone of tablet de instellingen.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Tik op "Wifi".
  4. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik dan op het pictogram "aan/uit".
  5. Tik op de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Repeater.
  6. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Repeater in en tik op "Verbind".
  7. De Wi-Fi-verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Apple iOS (iPhone, iPad, iPod touch)

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik dan op het pictogram "aan/uit".
  4. Tik onder "Kies een netwerk..." op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Repeater.
  5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Repeater in en tik op "Verbind".
  6. De Wi-Fi-verbinding is nu tot stand gebracht en het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk wordt weergegeven in de statusbalk naast de klok.

Apple macOS

1. Klik op het Wi-Fi-pictogram in de Finder-balk bovenaan het scherm.
  2. Klik in het contextmenu op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Repeater.
  3. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Repeater in en klik op "Verbind".
  4. De Wi-Fi-verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte ervan wordt weergegeven door het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk.

Linux en andere draadloze netwerkapparaten (bijvoorbeeld HDMI-stick, draadloze printer, draadloze speakers)

1. Configureer de Wi-Fi-verbinding volgens de instructies van de fabrikant. De configuratie van de Wi-Fi-verbinding verschilt naargelang de distributie en het apparaattype, waardoor het niet mogelijk is om algemene aanwijzingen te geven. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.