Knowledge Base-artikel #3733

FRITZ!Smart Gateway via Wi-Fi met de FRITZ!Box verbinden

Verbind je FRITZ!Smart Gateway via Wi-Fi met je FRITZ!Box om je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit te breiden met een basisstation voor Zigbee-apparaten.

Verbindingsscenario voor het verbindingstype Wi-Fi-bridge

Voorwaarden/beperkingen

• Er moet een FRITZ!Box met DECT-basisstation en FRITZ!OS 7.50 of nieuwer worden gebruikt.

1 FRITZ!Smart Gateway als Wi-Fi-bridge instellen

1. Steek de FRITZ!Smart Gateway voor de configuratie in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box. De FRITZ!Smart Gateway start nu op. Tijdens het opstarten knippert de statusled snel.
  2. Wacht gedurende ca. 1 minuut tot de FRITZ!Smart Gateway is opgestart en de Connect-led langzamer knippert.
  3. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de Connect-toets van de FRITZ!Smart Gateway. Zodra je de toets loslaat, begint de Connect-led snel te knipperen.
  4. Binnen 2 minuten: druk op de Connect-toets van de FRITZ!Box en houd de toets ingedrukt tot de Connect-led oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op:
    FRITZ!Box-modelConnect-toetsConnect-led
    FRITZ!Box 6690, 4060 Connect Connect
    FRITZ!Box 7590 (AX), 7530 (AX), 7520, 7510, 6890, 6850, 6670, 6660, 5590, 5530 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590 Connect / WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 6490 WLAN WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490 WLAN WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 7583 WPS WLAN / Info
  5. Het procedé is voltooid, zodra de FRITZ!Box de FRITZ!Smart Gateway in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .