Knowledge Base-artikel #3268
FRITZ!WLAN Repeater DVB-C

Storingen tijdens televisiekijken met FRITZ!App TV

Tijdens het televisiekijken met FRITZ!App TV treden er bij een smartphone of tablet storingen op aan het geluid en/of beeld. Er treden geen storingen op bij een televisie die is aangesloten op dezelfde aansluitdoos.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater installeren

1. Installeer het meest recente FRITZ!OS op de FRITZ!Repeater.

2 Zenders opnieuw zoeken

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "DVB-C".
  2. Klik in het menu "DVB-C" op "Channel Search".
  3. Klik op de knop "Start Channel Search".

3 Hardwaredecoder in Android uitschakelen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als er met een Android-apparaat beeldvervorming of pixelfouten optreden bij het afspelen van HD-zenders, maar niet bij het afspelen van SD-zenders:

Belangrijk:Door de hardwarecodering uit te schakelen kan het batterijverbruik tijdens het afspelen hoger zijn.

1. Start FRITZ!App TV.
  2. Tik in FRITZ!App TV op en vervolgens op "Settings".
  3. Schakel de optie "Enable HW decoder" uit.

4 Beeldoptimalisatie onder iOS inschakelen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als er met een iPhone of iPad bij bewegend beeld strepen door het beeld lopen tijdens het afspelen:

1. Start FRITZ!App TV.
  2. Tik op "Info".
  3. Tik in de sectie "OTHER" op "More".
  4. Schakel voor FRITZ!App TV de optie "Deinterlacing" in.

Belangrijk:Beeldoptimalisatie kan alleen worden ingeschakeld in FRITZ!App TV, als het iOS-apparaat minstens beschikt over een A7-chip. Informatie over de technische gegevens krijg je rechtstreeks van Apple; raadpleeg bijvoorbeeld het handboek.