Knowledge Base-artikel #3520

Draadloos netwerkapparaat rechtstreeks met FRITZ!Repeater verbinden

Als je je FRITZ!Repeater configureert zoals beschreven in onze handleiding FRITZ!Repeater in het FRITZ!Box-thuisnetwerk configureren, neemt de FRITZ!Repeater de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) en de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box over. Daardoor maken je draadloze netwerkapparaten automatisch verbinding met het beste Wi-Fi-netwerk.

Als je de FRITZ!Repeater met unieke Wi-Fi-instellingen hebt geconfigureerd, verbind je je draadloze netwerkapparaten rechtstreeks met de FRITZ!Repeater.

Wi-Fi-verbinding configureren

Windows

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Wi-Fi".
  3. Als je Windows 11 gebruikt, klik dan op "Beschikbare netwerken weergeven".
  4. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Repeater en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  5. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel voor netwerk invoeren" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Repeater in en klik dan op "Volgende". Als het bericht "U kunt ook de knop op de router ..." wordt weergegeven, kun je de Wi-Fi-verbinding ook tot stand brengen door op de Connect-toets van de FRITZ!Repeater te drukken.
  6. Als de vraag "Wilt u dat uw pc op dit netwerk kan worden gevonden door andere pc’s en apparaten?" wordt weergegeven, klik dan op "Ja".
  7. De Wi-Fi-verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Android (bijvoorbeeld Google Pixel, Samsung Galaxy)

Opmerking:De Wi-Fi-verbinding kun je heel gemakkelijk tot stand brengen met met FRITZ!App WLAN, bijvoorbeeld door de camera van je smartphone op de QR-code te richten, die in de gebruikersinterface is te vinden onder "Wi-Fi > Wi-Fi Channel" ("Wireless > Radio Network").

1. Open op je smartphone of tablet de instellingen.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Tik op "Wifi".
  4. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik dan op het pictogram "aan/uit".
  5. Tik op de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Repeater.
  6. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Repeater in en tik op "Verbind".
  7. De Wi-Fi-verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Apple iOS (iPhone, iPad, iPod touch)

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik dan op het pictogram "aan/uit".
  4. Tik onder "Kies een netwerk..." op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Repeater.
  5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Repeater in en tik op "Verbind".
  6. De Wi-Fi-verbinding is nu tot stand gebracht en het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk wordt weergegeven in de statusbalk naast de klok.

Apple macOS

1. Klik op het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk in de Finder-balk boven aan het scherm (zie afb.).
  2. Klik in het contextmenu op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Repeater.
  3. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Repeater in en klik op "Verbind".
  4. De Wi-Fi-verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte ervan wordt weergegeven door het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk.

Linux en andere draadloze netwerkapparaten (bijvoorbeeld HDMI-stick, draadloze printer, draadloze speakers)

1. Configureer de Wi-Fi-verbinding volgens de instructies van de fabrikant. De configuratie van de Wi-Fi-verbinding is afhankelijk van de distributie en het apparaattype, waardoor het niet mogelijk is om algemene aanwijzingen te geven. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.