FRITZ!WLAN Stick brengt geen Wi-Fi-verbinding tot stand

Hoewel de FRITZ!WLAN Stick het Wi-Fi-netwerk van de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) vindt, kan de FRITZ!WLAN Stick geen Wi-Fi-verbinding tot stand brengen met de draadloze router.

1 FRITZ!OS en Wi-Fi-software bijwerken

Updates bevatten verbeteringen, herstelde fouten en nieuwe functies. Installeer daarom op alle apparaten de meest recente FRITZ!OS- of softwareversie:

Meest recente software van de draadloze router installeren

1. Installeer de meest recente software voor de draadloze router volgens de instructies van de fabrikant. Als je een FRITZ!Box gebruikt als draadloze router, ga dan te werk zoals beschreven in de handleiding FRITZ!OS-update uitvoeren.

Meest recente driver voor FRITZ!WLAN Stick installeren

1. Open in een webbrowser onze updatepagina.
  2. Selecteer de productgroep "FRITZ!WLAN" en vervolgens je product.
  3. Download de meest recente driver voor je FRITZ!WLAN Stick.
  4. Pak het zipbestand uit op je computer, bijvoorbeeld op het bureaublad.
  5. Dubbelklik op het bestand "setup.exe" en volg de instructies.

2 Wi-Fi-instellingen van de draadloze router optimaliseren

FRITZ!Box configureren

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als je als draadloze router een FRITZ!Box gebruikt:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Security".
  3. Schakel de optie "Enable AVM Stick & Surf" in.
  4. Indien beschikbaar, klik op "Restrict Access to Wi-Fi".
  5. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in. Nadat het instellen van de Wi-Fi-verbinding is geslaagd, kun je de MAC-adresfilter weer inschakelen.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Draadloze router configureren

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als je een draadloze router van een andere fabrikant gebruikt:

Opmerking:Informatie over de configuratie van de draadloze router krijg je van de fabrikant van de router; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Schakel de MAC-adresfilter van de draadloze router uit. Nadat het instellen van de Wi-Fi-verbinding is geslaagd, kun je de MAC-adresfilter weer inschakelen.
  2. Schakel in de draadloze router de WPA2-versleuteling (CCMP) of de WPA3-transition mode (WPA3 + WPA2) in. Gebruik alleen WPA (TKIP) als de draadloze router WPA2 niet ondersteunt. WPA3 wordt niet ondersteund door de FRITZ!WLAN Stick.
  3. Schakel de weergave van de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) in en configureer in de draadloze router een goed herkenbare naam voor het Wi-Fi-netwerk. Daardoor voorkom je dat sommige je draadloze netwerkapparaten geen verbinding kunnen maken met de FRITZ!Box of proberen verbinding te maken met de verkeerde draadloze router die nagenoeg dezelfde naam voor het Wi-Fi-netwerk heeft.

Opmerking:Als de nieuwe naam van het Wi-Fi-netwerk wordt opgeslagen, worden alle Wi-Fi-verbindingen verbroken. De Wi-Fi-verbindingen moeten vervolgens opnieuw worden geconfigureerd.

3 Wi-Fi-verbinding opnieuw configureren

Wi-Fi-verbinding automatisch configureren

Als je een FRITZ!Box met USB-poort gebruikt als draadloze router, kun je de Wi-Fi-verbinding automatisch configureren via Stick & Surf:

1. Steek de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de FRITZ!Box. De FRITZ!Box zet nu de draadloze instellingen via Stick & Surf over naar de FRITZ!WLAN Stick. Tijdens de overdracht knippert de "Info"-led van de FRITZ!Box.
  2. Het procedé is voltooid zodra de "Info"-led van de FRITZ!Box blijft branden.
  3. Steek de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de computer. De FRITZ!WLAN Stick brengt de Wi-Fi-verbinding nu tot stand.

Wi-Fi-verbinding handmatig configureren

Als je een FRITZ!Box zonder USB-poort of een draadloze router van een andere fabrikant gebruik, configureer je de Wi-Fi-verbinding handmatig:

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Klik op "Wi-Fi" en vervolgens op "Bekende netwerken beheren".
  4. Klik op de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de draadloze router en vervolgens op "Niet onthouden".
  5. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Wi-Fi".
  6. Als je Windows 11 gebruikt, klik dan op "Beschikbare netwerken weergeven".
  7. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken". Als het Wi-Fi-netwerk van de draadloze router niet wordt weergegeven, voer dan de stappen uit van de handleiding Wi-Fi-netwerk van de draadloze router wordt niet gevonden.
  8. Voer in het invoerveld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" de Wi-Fi-netwerksleutel van de draadloze router in en klik dan op "Volgende". De FRITZ!WLAN Stick brengt de Wi-Fi-verbinding nu tot stand.

Verwante problemen: