Trage Wi-Fi-verbinding

De Wi-Fi-verbinding van de FRITZ!WLAN Stick met de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) is erg traag. Door de lage Wi-Fi-snelheid worden bijvoorbeeld websites traag geladen, duurt het lang om bestanden te downloaden en zijn er onderbrekingen bij videostreaming.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 FRITZ!OS en Wi-Fi-software bijwerken

Updates bevatten verbeteringen, herstelde fouten en nieuwe functies. Installeer daarom op alle apparaten de meest recente FRITZ!OS- of softwareversie:

Meest recente software van de Wi-Fi-router installeren

1. Installeer de meest recente software voor de Wi-Fi-router volgens de instructies van de fabrikant. Als je een FRITZ!Box gebruikt als Wi-Fi-router, ga dan te werk zoals beschreven in de handleiding FRITZ!OS-update uitvoeren.

Meest recente driver voor FRITZ!WLAN Stick installeren

1. Open in een webbrowser onze updatepagina.
  2. Selecteer de productgroep "FRITZ!WLAN" en vervolgens je apparaat.
  3. Download de meest recente driver voor je FRITZ!WLAN Stick.
  4. Pak het zipbestand uit op je computer, bijvoorbeeld op het bureaublad.
  5. Dubbelklik op het bestand "setup.exe" en volg de instructies.

2 USB 3.0-apparaten loskoppelen

1. Koppel bij wijze van test alle USB 3.0-apparaten los van de USB-poorten van de Wi-Fi-router en de computer waarop de FRITZ!WLAN Stick is aangesloten.
  2. Als het probleem nu niet meer optreedt, stoort een USB-apparaat de draadloze verbinding en moet je de interferentie van het USB-apparaat verminderen.

3 Wi-Fi-instellingen van de FRITZ!WLAN Stick optimaliseren

Maximaal zendvermogen configureren

1. Dubbelklik op het pictogram van FRITZ!WLAN in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in het venster "Connection Monitor" op "Properties".
  3. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Transmitter power in %" onder "Kenmerken" " de waarde "100%".
  4. Klik op "Sluiten" om de instellingen op te slaan.

Verschillende instellingen voor roaming testen

Test verschillende drempelinstellingen voor het wisselen van het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!WLAN Stick tijdens Wi-Fi-roaming.

1. Dubbelklik op het pictogram van FRITZ!WLAN in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in het venster "Connection Monitor" op "Properties".
  3. Test bij "Roaming Behavior" verschillende instellingen.
  4. Klik op "Close" om iedere afzonderlijke instelling op te slaan voordat je deze test.

4 Meest recente drivers voor de chipset van de computer installeren

1. Installeer op de computer de meest recente drivers voor de chipset van het moederbord. De meest recente drivers vind je op de website van de fabrikant van het moederbord of de chipset.

Opmerking:De chipset is een onderdeel van het moederbord waarop computeronderdelen worden aangesloten.

5 Wi-Fi-router optimaal plaatsen

1. Plaats de Wi-Fi-router indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte.
  2. Plaats de Wi-Fi-router niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de Wi-Fi-router indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de Wi-Fi-router indien mogelijk zo hoog mogelijk in een ruimte, bijvoorbeeld boven op een kast.
  5. Plaats de Wi-Fi-router zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de Wi-Fi-router en de andere Wi-Fi-apparaten. Vooral objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, koelkasten of kamerplanten, verminderen duidelijk de kwaliteit van het Wi-Fi-signaal.
  6. Plaats de Wi-Fi-router niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld een magnetron, draadloze speakers of bluetoothapparaat.

6 FRITZ!WLAN Stick via USB 3,0 en 5 GHz-Wi-Fi-netwerk verbinden

De FRITZ!WLAN Stick kan de maximale Wi-Fi-snelheid alleen bereiken op een USB 3.0-poort en via het 5 GHz-Wi-Fi-netwerk:

FRITZ!WLAN Stick met USB 3.0-poort verbinden

1. Verbind de FRITZ!WLAN Stick met een USB -3.0-poort van de computer.

Zendvermogen voor FRITZ!WLAN Stick optimaliseren

1. Dubbelklik op het pictogram van FRITZ!WLAN in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in het venster "Connection Monitor" op "Properties".
  3. Schakel de optie "Optimize transmission capacity" in.
  4. Klik op "Close" om de instellingen op te slaan.

Draadloze verbinding met het 5 GHz-Wi-Fi-netwerk tot stand brengen

Wanneer je een FRITZ!Box gebruikt als draadloze router, die het 2,4 GHz en 5 GHz-Wi-Fi-netwerk beschikbaar stelt, stuurt de FRITZ!Box de FRITZ!WLAN Stick automatisch naar de frequentieband die op dat moment het meest optimaal is (band steering). Wanneer je een draadloze router van een andere fabrikant gebruikt:

1. Breng de Wi-Fi-verbinding met de router óf via het 5 GHz-Wi-Fi-netwerk tot stand óf configureer de router zo dat de router de daarmee verbonden draadloze netwerkapparaten automatisch naar de optimale frequentieband kan sturen (band steering).

Nu is de FRITZ!WLAN Stick optimaal geconfigureerd kan met de best mogelijke snelheid een verbinding tot stand brengen met de draadloze router. Als de verbinding met deze stappen niet voldoende kan worden verbeterd, is de oorzaak te wijten aan de draadloze router of de Wi-Fi-omgeving en kan niet verder worden beïnvloed door de FRITZ!WLAN Stick.

Opmerking:Met een FRITZ!Repeater kun je de snelheid van het Wi-Fi-netwerk snel eenvoudig verbeteren.