Knowledge Base-artikel #3271

MyFRITZ!App kan geen verbinding tot stand brengen met de FRITZ!Box

Als MyFRITZ!App wordt gestart of als er wordt geprobeerd om onderweg de FRITZ!Box te benaderen, een VPN-verbinding met je thuisnetwerk tot stand te brengen, of om smarthomeapparaten, het antwoordapparaat of doorschakelingen in of uit te schakelen, geeft MyFRITZ!App een van de volgende foutmeldingen weer:

• "Er is geen verbinding met de FRITZ!Box"
  • "Onderweg gebruiken is niet mogelijk. Niet verbonden via IPv6."

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 MyFRITZ!-internettoegang configureren

De gebruikersinterface is vanuit het internet alleen toegankelijk met MyFRITZ!App als de FRITZ!Box is geconfigureerd voor toegang vanuit het internet:

3 Optie "Onderweg gebruiken" inschakelen

De FRITZ!Box is alleen met de MyFRITZ!App toegankelijk vanuit het internet als in MyFRITZ!App de optie "Onderweg gebruiken" is ingeschakeld:

1. Start MyFRITZ!App als het mobiele apparaat via Wi-Fi is verbonden met de FRITZ!Box.
  2. Tik linksboven op het menupictogram en vervolgens op "Instellingen" (Android) of op het tandwielpictogram en vervolgens op de "i" naast je FRITZ!Box (iOS).
  3. Schakel de optie "Onderweg gebruiken" in.
  4. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in. Als je het aanmelden bij de FRITZ!Box met FRITZ!Box-gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingeschakeld, voer dan de gebruikersnaam en het wachtwoord in.
  5. Tik op de knop "Aan" om de configuratie te voltooien.

4 FRITZ!Box in het internet niet bereikbaar

Om ervoor te zorgen dat MyFRITZ!App toegang tot de FRITZ!Box heeft, moet de FRITZ!Box een IPv6- of IPv4-adres hebben dat in het internet bereikbaar is en het mobiele apparaat moet dit IP-adres kunnen benaderen.

Of de FRITZ!Box een IP-adres heeft dat in het internet bereikbaar is en of het mobiele apparaat dit IP-adres kan bereiken, kun je uitzoeken met behulp van de handleiding Internetbereikbaarheid van de FRITZ!Box controleren.

Opmerking:Je kunt de IP-adressen van je FRITZ!Box ook als je niet thuis bent controleren in het apparaatoverzicht van je MyFRITZ!-account op myfritz.net onder "FRITZ!Box-informatie en toegangsopties".

5 VPN-verbinding alleen te gebruiken met openbaar IPv4-adres

Als MyFRITZ!App wordt gebruikt in combinatie met een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7.50 of nieuwer, kan de app VPN-verbindingen via IPv4 en IPv6 tot stand brengen.

Als MyFRITZ!App wordt gebruikt in combinatie met een FRITZ!Box met FRITZ!OS ouder dan 7.50, kan de app daarentegen alleen VPN-verbindingen tot stand brengen als de FRITZ!Box van de internetprovider een openbaar IPv4-adres krijgt. Als de FRITZ!Box een privaat IPv4-adres krijgt toegewezen, zijn VPN-verbindingen met de FRITZ!Box niet mogelijk.

6 Internetverbinding permanent in stand houden

De FRITZ!Box is alleen met de MyFRITZ!App toegankelijk vanuit het internet als er een internetverbinding is. In sommige FRITZ!Box-modellen moet je configureren dat de internetverbinding permanent in stand wordt gehouden:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Toegangsgegevens".
  3. Klik op "Verbindingsinstellingen wijzigen".
  4. Schakel de optie "Permanent behouden (aanbevolen voor tarieven met onbeperkt internet)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met het internet.