Knowledge Base-artikel #3271

MyFRITZ!App kan geen verbinding tot stand brengen met de FRITZ!Box

Als MyFRITZ!App wordt gestart of als er wordt geprobeerd om onderweg de FRITZ!Box te benaderen, een VPN-verbinding met je thuisnetwerk tot stand te brengen, of om smarthome-apparaten, het antwoordapparaat of doorschakelingen in of uit te schakelen, geeft MyFRITZ!App een van de volgende foutmeldingen weer:

• "No connection to the FRITZ!Box active"
  • "Use from on the go not possible. Not connected via IPv6."

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 MyFRITZ!-internettoegang instellen

De gebruikersinterface is vanuit het internet alleen toegankelijk met MyFRITZ!App als de FRITZ!Box is geconfigureerd voor toegang vanuit het internet:

3 Optie voor gebruik onderweg inschakelen

De FRITZ!Box is alleen met de MyFRITZ!App toegankelijk vanuit het internet als in MyFRITZ!App de optie "Use from on the go" is ingeschakeld:

1. Start MyFRITZ!App als het mobiele apparaat via Wi-Fi is verbonden met de FRITZ!Box.
  2. Tik linksboven op het menupictogram en vervolgens op "Settings" (Android) of op het tandwielpictogram en vervolgens op de "i" naast je FRITZ!Box (iOS).
  3. Schakel de optie "Use from on the go" in.
  4. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in. Als je het aanmelden bij de FRITZ!Box met FRITZ!Box-gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingeschakeld, voer je de gebruikersnaam en het wachtwoord in.
  5. Tik op de knop "Enable" om de configuratie te voltooien.

4 FRITZ!Box in het internet niet bereikbaar

Om ervoor te zorgen dat MyFRITZ!App toegang tot de FRITZ!Box heeft, moet de FRITZ!Box een IPv6- of IPv4-adres hebben dat in het internet bereikbaar is en het mobiele apparaat moet dit IP-adres kunnen benaderen.

Of de FRITZ!Box een in het internet bereikbaar IP-adres heeft en of het mobiele apparaat dit IP-adres kan bereiken, kun je controleren met behulp van de handleiding Internetbereikbaarheid van de FRITZ!Box controleren.

5 VPN-verbinding alleen te gebruiken met openbaar IPv4-adres

Bij gebruik van een FRITZ!Box met een FRITZ!OS-versie die ouder is dan 7.50, kan MyFRITZ!App alleen VPN-verbindingen tot stand brengen als de FRITZ!Box van de internetprovider een openbaar IPv4-adres krijgt toegewezen. Als de FRITZ!Box een privaat IPv4-adres krijgt toegewezen, zijn VPN-verbindingen met de FRITZ!Box niet mogelijk.

Opmerking:In verbinding met een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7.50 of nieuwer kan MyFRITZ!App VPN-verbindingen ook tot stand brengen via IPv6.

6 Internetverbinding permanent in stand houden

De FRITZ!Box is alleen met de MyFRITZ!App toegankelijk vanuit het internet als er een internetverbinding is. In sommige FRITZ!Box-modellen moet je configureren dat de internetverbinding permanent in stand wordt gehouden:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met het internet.