Android meldt niet beveiligde VPN-verbinding met de FRITZ!Box

Android bestempelt de VPN-verbinding met de FRITZ!Box als "niet beveiligd". Op de smartphone of tablet wordt afhankelijk van de gebruikte Android-versie een van de volgende meldingen weergegeven:

• "Deze VPN is niet beveiligd. Update naar een IKEv2 VPN".
  • "Verbonden, niet beveiligd"
  • "Verbonden / Niet beveiligde VPN"

Android bestempelt IKEv1 als "niet beveiligd"

Sommige Android-versies bestempelen VPN-verbindingen met de FRITZ!Box per IPSec als "niet beveiligd" als deze het IKEv1-protocol gebruiken. De VPN-verbindingen met de FRITZ!Box zijn echter evengoed veilig.

Als je geen internetaanvragen via je FRITZ!Box routeert, maar alleen toegang wilt hebben tot je FRITZ!Box en apparaten in je thuisnetwerk, kun je de VPN-verbinding ook tot stand brengen met de MyFRITZ!App. VPN-verbindingen die tot stand zijn gebracht met MyFRITZ!App, worden door Android niet bestempeld als "niet beveiligd".