Bij inkomende oproepen wordt de naam van de beller niet weergegeven

Hoewel de beller is opgenomen in het telefoonboek van de FRITZ!Box, wordt bij een inkomende oproep alleen het telefoonnummer van de beller weergegeven of een verkeerde naam.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Locatiegegevens invoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst onder "Location Information" je land. Als je land niet in de lijst voorkomt, selecteer je "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de voorloopnullen in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld de voorloopnul in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Land- en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.

2 Telefoonnummer met netnummer invoeren

Om het telefoonnummer herkenbaar te maken, moet je het netnummer ook invoeren bij contacten binnen hetzelfde netnummergebied:

1. Voer bij de telefoonboekvermelding in kwestie het telefoonnummer met netnummer in.

3 Notatiewijze telefoonnummer aanpassen

1. Gebruik voor telefoonnummers in het telefoonboek een notatiewijze die de FRITZ!Box ondersteunt.

Voorbeeld:
    Het telefoonnummer 987654321 uit het netnummergebied Utrecht (030) kun je als volgt invoeren in het telefoonboek: 003130987654321, 030987654321 of +3130987654321. De notatiewijze (31)030987654321 wordt daarentegen niet ondersteund. Het telefoonnummer mag ook niet eindigen met een "#". Het verkorten van het kiezen is sowieso niet nodig voor telefoonnummers die in het telefoonboek van de FRITZ!Box staan.