FRITZ!Box-wachtwoord voor de gebruikersinterface achterhalen

Je zoekt het wachtwoord dat de FRITZ!Box had bij koop? ✓ Zo vind je het standaardwachtwoord voor toegang tot de gebruikersinterface.

Standaardwachtwoord van de FRITZ!Box-gebruikersinterface

De gebruikersinterface van je FRITZ!Box is in de fabrieksinstellingen beveiligd met een individueel wachtwoord. Het FRITZ!Box-wachtwoord staat aan de onderzijde van de FRITZ!Box.

Met het FRITZ!Box-wachtwoord heb je toegang tot de gebruikersinterface vanaf alle apparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box. Om een apparaat te verbinden via Wi-Fi, heb je de Wi-Fi-netwerksleutel nodig, die ook aan de onderzijde van het apparaat staat. Op de gebruikersinterface kun je dan instellingen uitvoeren en de Wi-Fi-netwerksleutel of het standaardwachtwoord wijzigen.

Als je het FRITZ!Box-wachtwoord hebt gewijzigd en vervolgens bent vergeten, kun je niet meer achter het wachtwoord komen. Daarom kun je het beste meteen de push-service "Forgot password" configureren, zodat je jezelf het wachtwoord dan gewoon per e-mail kunt laten toesturen. Ben je het wachtwoord vergeten en je hebt geen push-service geconfigureerd, heb je pas weer toegang tot de gebruikersinterface als je de fabrieksinstellingen hebt geladen.