FRITZ!Box-wachtwoord voor de gebruikersinterface achterhalen

Je zoekt het wachtwoord dat de FRITZ!Box had bij koop? ✓ Zo vind je het standaardwachtwoord voor toegang tot de gebruikersinterface.

Standaardwachtwoord van de FRITZ!Box-gebruikersinterface

De gebruikersinterface van je FRITZ!Box is in de fabrieksinstellingen beveiligd met een individueel wachtwoord of je moet de eerste keer dat je de gebruikersinterface opent een eigen wachtwoord opgeven. Als de gebruikersinterface van je FRITZ!Box in de fabrieksinstellingen al is beveiligd met een individueel wachtwoord, staat het wachtwoord aan de onderzijde van de FRITZ!Box.

Met het FRITZ!Box-wachtwoord heb je toegang tot de gebruikersinterface vanaf alle apparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box. Om een apparaat te verbinden via Wi-Fi, heb je de Wi-Fi-netwerksleutel nodig, die ook aan de onderzijde van het apparaat staat. Op de gebruikersinterface kun je dan instellingen uitvoeren en de Wi-Fi-netwerksleutel of het standaardwachtwoord wijzigen.

Als je het FRITZ!Box-wachtwoord hebt gewijzigd en vervolgens bent vergeten, kun je niet meer achter het wachtwoord komen. Daarom kun je het beste meteen de push-service "Forgot password" configureren, zodat je jezelf het wachtwoord dan gewoon per e-mail kunt laten toesturen. Ben je het wachtwoord vergeten en je hebt geen push-service geconfigureerd, heb je pas weer toegang tot de gebruikersinterface als je de fabrieksinstellingen hebt geladen.