Tijdschakeling voor het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box configureren

Door middel van tijdschakeling kun je het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box op vastgestelde tijden automatisch in- en uitschakelen. In het FRITZ! Mesh-netwerk geeft de FRITZ!Box (Mesh Master) de instellingen van de tijdschakeling door aan alle Mesh Repeaters (bijvoorbeeld FRITZ!Repeater) en zorgt er zo voor dat bijvoorbeeld 's nachts het Wi-Fi-netwerk in het hele Mesh-netwerk wordt uitgeschakeld.

Je kunt het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box elk moment onafhankelijk van de tijdschakeling met een FRITZ!Fon via de menuoptie "Home Network > Wi-Fi" in- of uitschakelen en met een andere telefoon via de toetscode #96*1* of #96*0*. Als het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box is ingeschakeld, dan kun je het Wi-Fi-netwerk ook bij de Mesh Repeaters inschakelen door kort op de Connect- of WPS-toets te drukken.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je in een als Mesh Repeater geconfigureerde FRITZ!Box een van de Mesh Master afwijkende tijdschakeling wilt configureren (bijvoorbeeld om het Wi-Fi-netwerk in de slaapkamers van de kinderen vroeger uit te schakelen):

2 Tijdschakeling Wi-Fi-netwerk configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Schedule".
  3. Schakel de optie "Use schedule for wireless radio network" in en bepaal wanneer het Wi-Fi-netwerk moet worden uitgeschakeld.

Opmerking:Meer informatie over de instelmogelijkheden vind je in de oline-help van de FRITZ!Box, die je kunt openen met behulp van het pictogram "Help".