Tijdschakeling voor het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box configureren

Door middel van tijdschakeling kun je het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box op vastgestelde tijden automatisch in- en uitschakelen. In het FRITZ! Mesh-netwerk geeft de FRITZ!Box (Mesh Master) de instellingen van de tijdschakeling door aan alle Mesh Repeaters (bijvoorbeeld FRITZ!Repeater) en zorgt er zo voor dat bijvoorbeeld 's nachts het Wi-Fi-netwerk in het hele Mesh-netwerk wordt uitgeschakeld.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je in een als Mesh Repeater geconfigureerde FRITZ!Box een van de Mesh Master afwijkende tijdschakeling wilt configureren (bijvoorbeeld om het Wi-Fi-netwerk in de slaapkamers van de kinderen vroeger uit te schakelen):

2 Tijdschakeling Wi-Fi-netwerk configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Schedule".
  3. Schakel de optie "Use schedule for wireless radio network" in en bepaal wanneer het Wi-Fi-netwerk moet worden uitgeschakeld.

Opmerking:Meer informatie over de instelmogelijkheden vind je in de oline-help van de FRITZ!Box, die je kunt openen met behulp van het pictogram "Help".

4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu is de tijdschakeling voor het Wi-Fi-netwerk ingeschakeld.

Opmerking:Je kunt het Wi-Fi-netwerk onafhankelijk van de tijdschakeling altijd in- of uitschakelen door de toetsencode #96*1* of #96*0* in te voeren op een telefoon die is verbonden met de FRITZ!Box. Wanneer je een FRITZ!Fon hebt, kun je in het menu van de telefoon "Home network >WLAN" selecteren om het Wi-Fi-netwerk in- of uitschakelen.