Tijdschakeling voor het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box configureren

Door middel van tijdschakeling kun je het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box op vastgestelde tijden automatisch in- en uitschakelen. In het FRITZ! Mesh-netwerk geeft de FRITZ!Box (Mesh Master) de instellingen van de tijdschakeling door aan alle Mesh Repeaters (bijvoorbeeld FRITZ!Repeater) en zorgt er zo voor dat bijvoorbeeld 's nachts het Wi-Fi-netwerk in het hele Mesh-netwerk wordt uitgeschakeld.

Je kunt het Wi-Fi-netwerk op elk moment onafhankelijk van de tijdschakeling in- of uitschakelen door kort op de WLAN-toets van de FRITZ!Box te drukken. Met een FRITZ!Fon kun je het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box via de menuoptie "Thuisnetwerk > Wi-Fi" in- of uitschakelen en met een andere telefoon via de toetscode #96*1* of #96*0*. Als het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box is ingeschakeld, kun je het Wi-Fi-netwerk ook bij de Mesh Repeaters inschakelen door kort op de Connect- of WPS-toets te drukken.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

De volgende stap is alleen noodzakelijk als je in een als Mesh Repeater geconfigureerde FRITZ!Box een van de Mesh Master afwijkende tijdschakeling wilt configureren (bijvoorbeeld om het Wi-Fi-netwerk in de slaapkamers van de kinderen vroeger uit te schakelen):

2 Tijdschakeling Wi-Fi-netwerk configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Tijdschakeling".
  3. Schakel de optie "Tijdschakeling voor het Wi-Fi-netwerk gebruiken" in en bepaal wanneer het Wi-Fi-netwerk moet worden uitgeschakeld.

Opmerking:Meer informatie over de instelmogelijkheden vind je in de olinehulp van de FRITZ!Box, die je kunt openen met behulp van het pictogram "Hulp".

4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.