FRITZ!Box als Mesh Repeater configureren

Je kunt je FRITZ!Box configureren voor gebruik als Mesh Repeater en via een netwerkkabel opnemen in het Mesh-netwerk van je FRITZ!Box met internettoegang (Mesh Master) om gemakkelijk en efficiënt het Wi-Fi-bereik van je thuisnetwerk uit te breiden.

De FRITZ!Box neemt als Mesh Repeater automatisch alle noodzakelijke Wi-Fi-instellingen over van de Mesh Master (bijvoorbeeld Wi-Fi-toegangsgegevens, gasttoegang, tijdschakeling) en creëert dan een extra Wi-Fi-netwerk waarmee je apparaten een verbinding tot stand kunnen brengen met het thuisnetwerk. Daarnaast kunnen de telefoonnummers die zijn aangemaakt in de Mesh Master, worden vrijgegeven voor de Mesh Repeater en worden gebruikt met de telefoonapparaten die zijn geconfigureerd in de Mesh Repeater.

Zodra de Mesh Repeater is opgenomen in het Mesh-netwerk, wordt de repeater weergegeven in de gebruikersinterface van de Mesh Master met het Mesh-pictogram :

Mesh-overzicht van de Mesh Master met FRITZ!Box als Mesh Repeater

Voorwaarden/beperkingen

• Gebruik als Mesh Repeater via Wi-Fi wordt door deze FRITZ!Box niet ondersteund. In de handleiding Welke FRITZ!-producten ondersteunen Mesh? vind je een overzicht met FRITZ!Box-modellen die deze bedrijfsmodus ondersteunen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de Mesh Repeater laden

Om de volgende stappen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Box, die je wilt configureren als Mesh Repeater, zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Fabrieksinstellingen".
  4. Klik op de knop "Fabrieksinstellingen laden".
  5. Tijdens het procedé knipperen alle leds één keer. Het laden van de fabrieksinstellingen is voltooid, zodra de WLAN-led blijft branden.

2 Mesh Repeater via LAN met Mesh Master verbinden

1. Verbind een LAN-poort van de FRITZ!Box die je als Mesh Repeater wilt configureren via een netwerkkabel met een LAN-poort van de Mesh Master.

3 Mesh Repeater met een druk op de knop in het Mesh-netwerk opnemen

Het apparaat wordt in het Mesh-netwerk opgenomen met een druk op de knop. Het maakt niet uit of je eerst op de toets van de Mesh Master of de Mesh Repeater drukt. Wij raden de volgende volgorde aan:

1. Druk op de Connect-toets van de Mesh Repeater (zie tabel) en houd de toets ingedrukt tot de Connect-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook nog andere leds knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de Connect-toets van de Mesh Master en houd de toets ingedrukt tot de Connect-led (zie tabel) oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op.
    FRITZ!Box-modelConnect-toetsConnect-led
    FRITZ!Box 6690, 4060 Connect Connect
    FRITZ!Box 7590 (AX), 7530 (AX), 7520, 7510, 6890, 6850, 6660, 5590, 5530 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590 Connect / WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490 WLAN WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430 WLAN WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580 WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490 WPS WLAN
  3. Het procedé is voltooid, zodra de Mesh Master de Mesh Repeater in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .

4 Telefonie in het Mesh-netwerk configureren

Je kunt IP-telefoons altijd als telefoonapparaat in de Mesh Master configuren, zelfs als de telefoons met de Mesh Repeater verbonden zijn. Als je op de Mesh Repeater een FRITZ!Box gebruikt: