Lokale DNSSEC kan via FRITZ!Box niet worden gebruikt

DNS-aanvragen worden niet omgezet via de FRITZ!Box als de apparaten een DNSSEC-validatie gebruiken (d.w.z. een authenticatie van de DNS-gegevens voor een domein).

Het probleem betreft zowel eigen DNS-servers in het thuisnetwerk (bijvoorbeeld Pi-hole, Bind9) die worden aangekondigd via de DHCP-server van de FRITZ!Box, als connectoren in dokterspraktijken en apotheken (bijvoorbeeld Gematik, secunet).

Lokale DNSSEC wordt niet ondersteund

Door een fout in FRITZ!OS 7.56/57 kan de DNSSEC-validatie niet worden gebruikt bij DNS-aanvragen via de FRITZ!Box. We zullen de fout in een toekomstige FRITZ!OS-update verhelpen.

Bij FRITZ!Boxen die door kabelproviders in bruikleen zijn gegeven, wordt de FRITZ!OS-update niet door AVM, maar door de kabelprovider verspreid en automatisch geïnstalleerd. Informatie over de mogelijke data voor de update krijg je van je kabelprovider.

Opmerking:Via pushservicemail kun je je op de hoogte laten stellen over nieuwe updates. Bovendien kun je de FRITZ!Box zo configureren dat nieuwe updates automatisch worden geïnstalleerd. Deze opties kun je in de gebruikersinterface inschakelen onder "Systeem > Push-service" of "Systeem > Update > Auto-update".

Workaround

1. Voer in je lokale DNS-server of in de connector de DNS-server van je internetprovider in of een andere openbare DNS-server (bijvoorbeeld Cloudflare 1.1.1.1 en 1.0.0.1). Als je een lokale DNS-server hebt, kun je in de DNS-server ook DNSSEC uitschakelen.

Belangrijk:Breng wijzigingen aan connectoren in dokterspraktijken of apotheken alleen aan in overleg met de dienstverlener ter plaatse.